Miriuță: ''Nu s-a rezolvat nimic! Îmi va fi greu să rămân la CFR"

Miriuță: ''Nu s-a rezolvat nimic! Îmi va fi greu să rămân la CFR
Antrenorul Vasile Miriuță a vorbit despre viitorul său la echipa din Gruia.

Problemele financiare persistă la CFR, acționariatul a rămas același, iar Miriuță și fotbaliștii săi au ajuns la capătul răbdării. Omul care a strâns 29 de puncte în condiții vitrege și a menținut echipa pe locul 2 în Liga I, se gândește tot mai serios să părăsească în această iarnă Clujul, dacă șefii clubului nu vor găsi soluțiile promise zilele trecute.

"Sper ca în zilele următoare să se deblocheze totul și să vină la echipă alți acționari care au puterea să susțină clubul. Nu este nici un secret, sunt cei de la Energobit, prieteni cu Arpi (Arpad Paszkany, n.red) și cu echipa. Este doar o chestiune de zile până când se va rezolva totul", a fost mesajul strategic cu care președintele Iuliu Mureșan a încercat să liniștească spiritele, după victoria smulsă în Moldova, cu FC Botoșani (1-0). În realitate, situația nu s-a schimbat în Gruia. Acționarii de la care se așteaptă salvarea clubului evită, momentan, să dea un răspuns concret, iar jucătorii amenință că își vor depune memorii pentru a deveni liberi de contract. Majoritatea au conturile goale de aproape 6 luni!

Cel mai virulent om la adresa conducerii, antrenorul Vasile Miriuță, a dezvăluit că îi va fi aproape imposibil să rămână la CFR dacă problemele vor persista.

"Nu s-a rezolvat nimic până acum, dar aşteptăm, şi eu, şi jucătorii, să vedem în zilele următoare ce se întâmplă. Sper să fie ceva pozitiv, pentru că aşteptăm cu toţii să se rezolve problemele pe care le avem. Eu am tras un semnal de alarmă după meciul cu Braşov. Cuvintele pe care le-am spus atunci nu le retrag şi nu o să le retrag niciodată. Nu e uşor, dar am norocul că am nişte băieţi extraordinari. Le-am spus băieţilor şi înaintea meciului de la Botoşani că trebuie să ne facem treaba până pe 6 sau 7 decembrie.

Apoi, dacă nu se vor rezolva problemele, fiecare cu Dumnezeu înainte. Dacă nu se vor rezolva problemele, voi încerca să fac ce-i mai bine pentru mine şi familia mea, dar eu îmi doresc să rămân la Cluj. Am contract până în vară şi sper să se rezolve lucrurile, dar, dacă nu se va întâmpla, îmi va fi foarte greu să rămân", a declarat antrenorul CFR-ului, la Digisport. 

CFR e pe locul 2 în Liga I, cu 29 de puncte, și are un program aparent facil până la finalul turului. "Feroviarii" mai au de jucat cu CSMS Iași (acasă), Rapid (deplasare) respectiv CSU Craiova (acasă). 

Echipele cu datorii scapă de retrogradare

Cu restanțe și litigii la ordinea zilei, CFR Cluj este, la ora actuală, principala beneficiară a noilor reglementări în domeniul licențierii și monitorizării financiare a cluburilor. Astfel, Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal a decis, luni, ca formațiile care nu îndeplinesc criteriile de licențiere să scape de retrogradare. Potrivit noului regulament, postat pe site-ul oficial al FRF, cluburile au timp până pe 30 aprilie 2015 să-și achite datoriile acumulate până la 31 martie față de jucători și alte echipe. În caz contrar, grupările vor fi penalizate cu până la 8 puncte și amendate. Apoi, se va trece la sistemul de fair-play financiar, care prevede monitorizarea cluburilor din Liga I și situația la zi a datoriilor. Dacă acestea persistă, se va trece la noi depunctări. FC Timișoara, Rapid și FC Vaslui sunt doar câteva dintre echipele retrogradate din cauza vechiului regulament. 

UPDATE: "Gata! S-a terminat!"

În această dimineață, directorul executiv Răzvan Zamfir le-a transmis fotbaliștilor că doar o minune mai poate salva CFR-ul de la colaps, scrie site-ul stiridesport.ro. "Gata, s-a terminat! Sunteți liberi să vă depuneți memorii și să vă căutați echipe!", a sunat mesajul acestuia. De altfel, antrenorul Vasile Miriuță a plecat la Budapesta, iar jucătorii au liber până luni. 

Niciunul dintre oficialii echipei, Iuliu Mureșan, Ștefan Gadola și Răzvan Zamfir, nu au putut fi contactați până la această oră de ZIUA de CLUJ.

 

Comenteaza