Miriuță pleacă la Győr! "Luasem decizia de o lună. Mulțumesc, CFR!"

Miriuță pleacă la Győr!
Vasile Miriuță a confirmat despărțirea de CFR Cluj, după victoria din această seară cu CSMS Iași.

El a semnat un contract pe doi ani și jumătate cu Győr, echipă din prima ligă maghiară. "Mi-aș fi dorit să câștig campionatul cu CFR. Le mulțumesc tuturor celor care mi-au dat șansa să antrenez aici!", a declarat Miriuță, după meci, vizibil emoționat. 

Partida cu CSMS Iași a fost ultima pentru Vasile Miriuță în Gruia. Fotbaliștii i-au făcut cadoul perfect la despărțire și au stins "lanterna roșie" prin "dubla" lui Ivanovski și reușitele lui Tade respectiv Jazvic. CFR Cluj rămâne, astfel, pe locul 2, la cinci puncte în spatele Stelei. 

Invitat la microfonul Look TV, fostul tehnician al "feroviarilor" a recunoscut, cu ochii în lacrimi, că a decis să părăsească echipa în urmă cu o lună, din cauza problemelor financiare de la club. 

"Nu am cuvinte pentru acești băieți minunați! Au demonstrat, a câta oară, că sunt profesioniști. Le voi da câte un pahar de bere și vom merge mai departe. Este adevărat că voi pleca, deși mi-aș fi dorit să câștig campionatul cu CFR. Le mulțumesc tuturor celor care mi-au dat șansa să antrenez aici, dar și celor de la Ceahlăul Piatra Neamț. N-am putut să mai rămân, nu vreau să spun mai multe. Las echipa pe locul 2 și calificată în "sferturile" Cupei României. Felgueiras, Monroy, Rada și Deac știau de câteva zile că voi pleca, restul au aflat abia astăzi.

Decizia era luată de o lună, iar eu când promit ceva, mă țin de cuvânt. Sper să fac performanță la Győr. Până la vară nu am obiective, dar apoi sunt sigur că mă voi bate la titlu în Ungaria. Plec cu fruntea sus, fără să mă fi certat cu nimeni. Domnul Mureșan m-a înțeles. Îi urez mult succes înlocuitorului meu, oricine ar fi el. Nu știu ce va fi la iarnă, dar sper ca acest nucleu să rămână. Sunt sigur că unii jucători vor primi oferte", a declarat Miriuță, la finalul meciului. 

Felgueiras, Tade, Camora și Monroy sunt doar câțiva dintre jucătorii care, cel mai probabil, vor părăsi în această iarnă CFR-ul, pentru a regla bugetul clubului.

Vasile Miriuță a venit la CFR în decembrie 2013, când l-a înlocuit pe Petre Grigoraș. El a mai pregătit-o în Liga I pe Ceahlăul Piatra Neamț.

Staff-ul tehnic, după Miriuță

Vasile Miriuță nu pleacă singur în Ungaria. Acesta dorește să continue colaborarea atât cu antrenorul secund Alin Minteuan, cât și cu preparatorul fizic Cristian Dragotă respectiv Horia Cârlan, antrenorul cu portarii. Primul, însă, ar putea continua tot în Gruia, ca "principal", urmând să dea un răspuns în cel mai scurt timp. O altă variantă pentru banca CFR-ului este Eugen Trică. 

9 - este locul ocupat în acest moment de Győr, în prima ligă din campionatul Ungariei.

 

CFR CLUJ - CSMS IAȘI 4-0

Au marcat: Ivanovski (6,79), Tade (67), Jazvic (81)

CFR Cluj: Felgueiras - Susic, Ene, Rada, Camora - Petrucci (73, Szilard), Monroy - Chanturia (56, Carp), Jazvic, Fl. Costea (46, Tade)- Ivanovski

Antrenor: Vasile Miriuță


CSMS Iaşi: Caparco - Voicu, Plămadă, Munteanu, Novac (65, Bădic)- Olah, Creţu - Bosoi, Bole, Ciucur - Dobre (73, Crengăniș)

Antrenor: Nicolo Napoli

Stadion: "Dr. Constantin Rădulescu"

Spectatori: 4.000

 

Comenteaza