Miriuță, prezentat oficial la Győr. "Sunt ca acasă aici. Îmi pare rău de CFR" VIDEO

Miriuță, prezentat oficial la Győr.
Antrenorul Vasile Miriuță a fost prezentat presei din Ungaria și a susținut primul antrenament cu noua sa echipă.

Copleșit de problemele financiare de la CFR, el a acceptat oferta celor de la Győr, formație pe care o va pregăti în următorii doi ani și jumătate. Miriuță, care are ca obiectiv câștigarea titlului în stagiunea următoare, a vorbit, printre altele, despre experiența sa la Cluj.

"Nu sunt Mesia, dar voi munci 24 de ore pentru noua mea echipă. Am jucat fotbal aici, știu ce așteptări au fanii. Îmi pare foarte rău pentru CFR, am colaborat foarte bine cu cei de acolo, am format un grup unit, am lăsat-o pe locul 2. Cu toate astea, a trebuit să ne despărțim. Începând de astăzi mă voi dedica numai noului meu club. Sunt fericit să mă aflu aici, pot să spun ca sunt acasă. Am văzut câteva DVD-uri cu echipa și vreau ca în zilele următoare să îmi cunosc mai bine jucătorii", a declarat Miriuță, în fața jurnaliștilor din Ungaria. 

"Miriuță este cea mai bună variantă pentru clubul nostru. Este legat de echipă, este familiarizat cu tot ce se întâmplă aici. Are o experiență pe care o poate valorifica aici. Are la dispoziție două săptămâni pentru a evalua lotul. Vrem să formăm un grup care anul viitor să se bată la titlu", a completat președintele Tarsoly Csaba.

Tehnicianul va colabora la Győr cu Alin Minteuan, dar și cu preparatorul fizic Cristian Dragotă. Runda trecută, noua sa echipă a pierdut meciul de pe teren propriu cu Debrecen, scor 1-0, dar se menține pe locul 9, cu 19 puncte. Lider în prima ligă maghiară este Videoton, cu 38 de puncte. 

9,28 milioane de euro este valoarea lotului echipei ETO Győr, conform site-ului de specialitate transfermarkt.com, jumătate față de cea a fostei sale formații, CFR Cluj.

8 trofee are în palmares echipa lui Miriuță, patru Cupe ale Ungariei și alte patru titluri de campioană.

Tamas Priskin (28 de ani, atacant, 1.89 m), are cea mai ridicată cotă de piață din lot: 1 milion de euro. Printre echipele la care a jucat se numără Swansea, QPR, Austria Viena și Maccabi Haifa.

Comenteaza