Foto Misiune dificilă pentru CFR la Praga. Omrani putea fi eroul serii în Gruia

Echipa condusă de Dan Petrescu a cedat pe teren propriu, scor 1-0, în fața Slaviei Praga, în turul play-off-ului Ligii Campionilor.

Fără Vinicius, accidentat, clujenii au început curajos meciul, însă Van Buren a avut prima acțiune periculoasă a partidei. Susținuți de un stadion plin, “feroviarii” au insistat în ofensivă, iar Țucudean a fost aproape de a marca, dar s-a împiedicat în ultimul moment după ce a fost lansat de Omrani.

Treptat, oaspeții au pus din ce în ce mai multă presiune și i-au împins pe elevii lui Dan Petrescu în propria jumătate. Oaspeții au avut mai multe acțiuni periculoase, dar barajul defensiv al formației din Gruia a rezistat.

Contrar cursului jocului, Țucudean a avut cea mai mare ocazie a clujenilor, când a profitat de o neatenție a apărării cehilor. Câteva secunde mai târziu, jocul s-a mutat la poarta lui Arlauskis, iar Masopust l-a învins pe lituanian cu un șut de la distanță ce a păcălit întreaga echipă gazdă. Până la pauză, tot cehii au fost mai prezenți în joc și au intrat în avantaj la cabine.

Trupa lui Dan Petrescu a ieșit mai concentrată de la cabine și a avut un start ofensiv în actul secund. Nou-intratul Rondon a profitat de pasa lui Omrani, a intrat în careu și a șutat puternic la colțul lung, dar mingea a lovit bara. La faza imediat următoare, Bordeianu a șutat tare din prima, însă peste poarta lui Kolar.

Presiunea clujenior a scăzut în intensitate însă aceștia au avut câteva acțiuni periculoase. Cu 10 minute înainte de final, Omrani a obținut un penalty. Francezul a insistat să execute, însă șutul său a fost slab, iar Kolar a respins în lateral. În cele din urmă, scorul final a fost cel înscris pe tabelă și la pauză, iar șansele cehilor la calificare au crescut considerabil. 

Echipe de start:

CFR Cluj: Arlauskis – Susic, Cestor, Burcă, Camora – L. Aurelio (Păun ‘72), Bordeianu (Hoban ‘87), Djokovic – Deac, Țucudean (Rondon ‘46), Omrani

Slavia Praga: Kolar – Coufal, Hovorka, Kudela, Boril – Soucek, Traore (Kral ‘63) – Masopust (Holes ‘84), Stanciu, Olayinka – van Buren (Skoda ‘68)

Returul dintre CFR Cluj și Slavia Praga se va disputa miercuri, 28 august.

Comenteaza