Misiune grea pentru U-BT. Clujenii au pierdut categoric prima manșă din preliminariile FIBA Europe Cup

Misiune grea pentru U-BT. Clujenii au pierdut categoric prima manșă din preliminariile FIBA Europe Cup
| Foto: fiba.basketball

Echipa pregătită de Mihai Silvășan a cedat în fața israielienilor de la Ironi Ness Ziona, scor 91-78. 

Partida din Israel a început echilibrat, dar gazdele au preluat rapid inițiativa. Jucătorii de la Ironi Ness Ziona i-au ținut pe clujeni tot timpul la cel puțin o posesie distanță. Totuși, pe finalul primelor 10 minute au reușit despinderea, iar tabela indica 25-18.

Israelienii au continuat evoluția bună și au mărit ecartul, în ciuda perioadei de odihnă cerută de antrenorul Silvășan. U-BT a fost ținută la distanță, iar diferența de pe tabelă a devenit una de două cifre. Chiar dacă shooterii “studenților” au încercat să contribuie la revenire, la pauză, scorul era 54-39.

Partea a doua a jocului s-a desfășurat după aceleași coordonate. Clujenii au alergat după egalare, dar fără success. Gazdele au dominat jocul la recuperare și au irosit mult mai puține mingi în ofensivă. Înaintea ultimelor 10 minute, scorul era 71-56.

Formația lui Silvășan și-a revenit în ultimul sfert. “Studenții” au avut mai multă intensitate și au preluat controlul jocului. Totuși, clujenii s-au trezit prea târziu și nu au putut remonta avantajul gazdelor. Scorul final a fost 91-78, iar U-BT va avea o misiune grea la returul de peste o săptămână. 

Cei mai buni marcatori ai clujenilor au fost Dykes (12 puncte, 5 assisturi), Moldoveanu (13 puncte, 4 recuperări), Marinov (11 puncte, 5 assisturi). De la Ironi Ness Ziona s-au remarcat Dowe (26 puncte, 3 recuperări), Dunne (23 de puncte, 8 recuperări) și Lee (12 puncte, 5 recuperări).

La finalul săptămânii, U-BT începe lupta pentru un nou titlu national. Partida cu BCMU Argeș PItești va avea loc sâmbătă, 6 octombrie, de la ora 19.

Comenteaza