Misiune îndeplinită în Turcia. U-BT a revenit incredibil, a învins Darussafaka și va juca în Top 16

Misiune îndeplinită în Turcia. U-BT a revenit incredibil, a învins Darussafaka și va juca în Top 16
| Foto: championsleague.basketball

Formația clujeană a învins la Istanbul, scor 103-101, și a încheiat pe primul loc Grupa G din Basketball Champions League, poziție ce asigură calificarea directă în faza următoare a competiției.  

Gazdele au încercat să își impună jocul încă din primele secvențe ale partidei de la Istanbul, însă “studenții” au ținut pasul. Mai mult, elevii lui Mihai Silvășan au reușit să întoarcă scorul, iar după primele 10 minute conduceau 26-24.

În startul sfertului secund, clujenii au evoluat bine din punct de vedere ofensiv și au finalizat un mare procentaj din aruncările de la mare distanță. U-BT a reușit să își creeze un avantaj de 7 puncte, însă turcii au revenit din cauza inexactităților din defensiva clujeană. Cu toate acestea, campioana României conducea la pauză, scor 51-49.

La revenirea de la cabine, “stundeților” le-a lipsit concentrarea, iar gazdele au profitat. Haosul a predominat în jocul ambelor formații, însă, ajutați de fani, turcii s-au redresat, iar cu 10 minute înainte de final conduceau, scor 78-69.

Rămași fără Stipanovic încă din primele secunde ale ultimului sfert, clujenii au părut lipsiți de repere. Totuși, contrar așteptărilor trupa lui Mihai Silvășan a reușit o revenire remarcabilă, de la -19, și a egalat la 101 cu mai puțin de un minut până la final. “Studenții” și-au stăpânit emoțiile și au reușit să se impună 103-101.

Cel mai bun marcator al campioanei României a fost Karel Guzman (26 de puncte, 7 recuperări), urmat de Dustin Hogue (19 puncte, 7 recuperări) și Brandon Brown (19 puncte, 5 pase decisive).

În celălalt meci al grupei, Hapoel Holon a câștigat împotriva italienilor de la Happy Casa Brindisi, scor 84-80. Astfel, U-BT Cluj a încheiat pe primul loc în Grupa G și va juca în Top 16.  

Comenteaza