Misiune îndeplinită pentru CFR Cluj. “Feroviarii” s-au calificat în turul 3 preliminar al Ligii Campionilor

Misiune îndeplinită pentru CFR Cluj. “Feroviarii” s-au calificat în turul 3 preliminar al Ligii Campionilor
| Foto: ZIUA de Cluj

Echipa pregătită de Marius Șumudică s-a impus fără emoții în fața campioanei Gibraltarului, Lincoln Red Imps, scor 2-0, și și-a asigurat parcursul european cel puțin până la finalul lui 2021.

Așa cum era de așteptat, formația din Gruia a început ofensiv jocul de pe teren propriu și a atacat încă din primele secvențe ale partidei. Prima oportunitate de a marca a venit încă din minutul 4, când defensiva celor de la Lincoln Red Imps a întâmpinat probleme serioase în urma unei lovituri de cap trimise de Cestor.

“Feroviarii” au continuat să pună presiune pe campioana Gibraltarului, iar golul a venit în cele din urmă. Susic a trimis înalt în careu, Sigurjonsson a recentrat în apropierea careului mic, iar Cestor a reușit să deschidă scorul (18).

După golul înscris, elevii lui Marius Șumudică au mai pierdut din turație, iar oaspeții au încercat să profite. Kike Gomez a bifat prima ocazie a celor de la Lincoln Red Imps, însă Arlauskis a fost la post (25). Clujenii au răspuns imediat, prin Chipciu, care a reluat acrobatic din centrul careului, dar Soler a respins in extremis.

Până la finalul reprizei, formația din Gibraltar a mai încercat egalarea, prin Rosa care a trimis bine de la mare distanță, însă scorul pauzei în Gruia a fost 1-0, în favoarea celor de la CFR Cluj.

La revenirea de la cabine, gazdele au intrat bine în joc, iar Sigurjonsson l-a pus la încercat pe Soler la patru minute de la reluare (49). După ce oaspeții au avut parte de minute bune în jumătatea clujeană, islandezul din linia mediană a campioanei României a stabilit definitiv soarta calificării.

În minuntul 58, Sigurjonsson a executat perfect o lovitură liberă de la mai bine de 25 de m, direct în vinclul porții lui Soler. Imediat după golul al doilea, trupa lui Marius Șumudică a cedat deliberat posesia și a așteptat adversarul în propria jumătate.

CFR Cluj a gestionat bine finalul de meci și a reușit să se impună cu 2-0 și să obțină calificarea în turul al treilea preliminar al Ligii Campionilor.

Comenteaza