Misiune îndeplinită. Universitatea Cluj a câștigat la Balotești și se menține pe locul de baraj

Misiune îndeplinită. Universitatea Cluj a câștigat la Balotești și se menține pe locul de baraj
| Foto: Silviu Cristea/fcuniversitateacluj.ro

Echipa pregătită de Bogdan Lobonț s-a impus în fața formației din județul Ilfov, scor 2-0, și își păstrează poziția din clasamentul Ligii a 2-a.

Cu gândul de a se menține pe locul de baraj, clujenii au început bine partida de la Balotești, pe un teren care le-a pus probleme. “Șepcile roșii” au dominat categoric prima jumătate de oră, dar fără să reușeacă să își creeze ocazii importante. Echipa din Balotești a practicat un joc dur, sancționat în repetate rânduri de centralul partidei. După un forcing din partea gazdelor, care au fost în două rănduri aproape de gol, jucătorii lui Bogdan Lobonț au răspuns foarte bine. În minutul 43, golgheterul Gavra a deschis scorul, după o acțiune personală și “studenții” au intrat în avantaj la cabine.

Startul actului secund a aparținut formației din Balotești, care a forțat egalarea. La cinci minute de la reluare, clujenii au fost salvați de terenul dezastruos din comuna ilfoveană, la cea mai mare ocazie a gazdelor. Imediat după oportunitatea ratată, meciul s-a rupt pentru formația din Balotești, care l-a pierdut pe Paraschiv, eliminat. Clujenii au profitat, iar Alexandru Coman a majorat diferența, cu o lovitură de cap. Până la final, jocul a fost dominat clar de “studenți”, care au încercat să mai înscrie, însă partida s-a încheiat cu scorul de 2-0.

Echipe de start:

CS Balotești: Iordan - Neagu, Flămânzeanu, Ghiţă, Capotă - Niculae, Marin (Mihai ‘69), Paraschiv, Cocîrlă (Mitrache ‘80) - Mihai, Stoica (Clătinici ‘62)

Universitatea Cluj: Dur-Bozoancă - Telcean, Abrudan (I. Ursu ‘71), Cordoş, Taub - Greu, Florescu (Giurgiu ‘46) - Al. Coman, Goga, Haţiegan – Gavra (M. Coman ‘55)

În urma victoriei de la Balotești, Universitatea Cluj se menține pe locul al treilea în Liga a 2-a, cu 79 de puncte. Pentru “studenți” urmează meciul din ultima rundă, pe teren propriu, cu Pandurii Târgu Jiu.

Comenteaza