Mobilizare la meciul "U" Cluj – UTA Arad. Peste 200 de jandarmi sunt pregătiți să păstreze ordinea publică

Mobilizare la meciul "U" Cluj – UTA Arad. Peste 200 de jandarmi sunt pregătiți să păstreze ordinea publică
| Foto: cotidianul.ro

Meciul dintre cele două semifinaliste ale Cupei României, U" Cluj și UTA Arad, va avea parte de o mobilizare de amploare din partea autorităților.

FC Universitatea Cluj și UTA Arad se întâlnesc, joi, de la ora 19:00, pe Cluj Arena, în semifinalele Cupei României.

Pentru desfășurarea în siguranță a derby-ului, Gruparea de Jandarmi Mobilă Cluj-Napoca va mobiliza peste 250 de jandarmi, sprijiniți și de efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Cluj și în cooperare cu celelalte instituții cu responsabilități în domeniu.

În acest sens, vor fi instituite dispozitive de ordine publică pentru supraveghere și monitorizare, descurajarea și prevenirea unor incidente sau acte de tulburare a ordinii publice, premergător, pe timpul și ulterior desfășurării partidei de fotbal.

„Aceste măsuri vizează locurile de adunare ale suporterilor, însoțirea și protecția lor pe timpul deplasării la stadion, supravegherea și temporizarea accesului în stadion, monitorizarea afluirii și defluirii participanților, precum și amplasarea unor echipaje de intervenție care să gestioneze eventuale incidente apărute pe timpul partidei de fotbal”, au transmis reprezentanții Grupării de Jandarmi Mobile din Cluj-Napoca.

Intrarea în stadion va fi permisă începând cu ora 17:00, iar autoritățile le recomandă suporterilor să țină seama de restricțiile de circulație provizorii impuse în zonă și să ajungă la timp la porțile de acces.

Spectatorii care vor intra în stadion vor fi controlați corporal de către agenții de pază, în dreptul punctelor de acces. Totodată, vor fi controlate și bagajele pentru a preveni intrarea cu obiecte și materiale interzise.

Regulile pe care spectatorii trebuie să le respecte în timpul meciului

  • Suporterii nu au voie cu băuturi alcoolice, materiale pirotehnice sau alte obiecte care pot pune în pericol securitatea participanților.
  • Afișarea de bannere și inscripții care incită la ură sunt strict interzise.
  • Participanții nu au voie să arunce cu obiecte de orice fel sau cu substanțe corozive.
  • Respectarea locurilor înscrise pe bilete este obligatorie, iar deplasarea dintr-un sector de tribună în altul este interzis.
  • De asemenea, jandarmii le recomandă spectatorilor să manifeste răbdare pe timpul verificărilor biletelor de acces, precum și în timpul controlului corporal și al bagajelor.
  • Respectarea indicațiilor forțelor de ordine și evitarea conflictelor de orice fel este obligatorie.
  • Cei care observă că sunt săvârșite fapte de natură antisocială, sunt rugați să solicite sprijinul forțelor de ordine.
  • Părinții cu copii mici trebuie să-i supravegheze în permanență.
  • Implicare în incidente de orice formă de agresivitate verbală sau fizică va fi sancționată ca atare de către autorități.
Comenteaza