Modelul nordic la "U"-Alexandrion

Modelul nordic la
Carmen Amariei și-a trasat obiective dintre cele mai îndrăznețe la "U"-Alexandrion.

Fosta handbalistă s-a înțeles cu șefii penultimei clasate în Liga Națională, așa cum ZIUA de CLUJ a anunțat în exclusivitate vineri, semnând un contract valabil pentru următorii doi ani și jumătate. "Încercăm să implementăm o mentalitate nouă, nordică. Vreau să ofer Clujului tot ceea ce am acumulat în handbal", e mesajului noului antrenor al formației "U"-Alexandrion. 

Conducerea a întrerupt colaborarea cu Ioan Ani-Senocico, dar clubul a pierdut-o și pe soția acestuia, Mihaela, fostul lider al echipei urmând să semneze cu Cetate Deva. 

"Nu mai pleacă nimeni!"

Clujeanca are o misiune infernală, echipa clasându-se la finalul turului pe locul 13, penultimul. Obiectivul imediat este salvarea de la retrogradare, însă, pe termen lung, planurile sale sunt dintre cele mai îndrăznețe. Transferurile sunt în continuare blocate la "U"-Alexandrion, motiv pentru care Amariei va miza pe handbalistele tinere. Vestea bună e că șefii clubului au convins restul jucătoarelor să continue la Cluj.

"E ca un vis împlinit pentru mine, revin în orașul meu de suflet, unde vreau să ofer ceea ce am acumulat în handbal. Mă bucur să mă aflu aici, la clubul care m-a propulsat spre performanță, e un pas important. Am dat credit unui proiect de durată, care am înțeles că se întinde până în 2019. Încercăm să implementăm o mentalitate nouă, nordică, să aplic aici tot ce am învățat în handbalul de afară. Am informații clare asupra lotului, situația financiară s-a mai ameliorat, iar de plecat nu mai pleacă nimeni.

Nu e o situație ușoară în clasament, dar avem puterea să mergem mai departe. Ne vom axa pe fetele tinere și sperăm să rezolvăm cât mai repede această problemă a transferurilor. Trebuie să evităm retrogradarea, iar apoi să țintim sus. Cu timpul, sper să implementez tot ceea ce am învățat în Danemarca. Nu poți face minuni în cinci, șase luni. Avem un lot valoros, dar ele trebuie să gândească exact ca o echipă, ca un tot unitar. Experiența de la Craiova m-a maturizat", a declarat fosta jucătoare a celor de la Slagelse, Viborg sau Randers. 

"Ofertele au bulversat-o pe Laslo"

Campioana mondială Cristina Laslo s-a aflat în vizorul celor de la Győr și HCM Baia Mare, dar va continua la "U". La fel o va face și Laura Popa.

"Am discutat cu Laslo și crede în această echipă. Probabil că a fost bulversată de ofertele avute, ea este o fire ușor influențabilă. Am încercat să-i explic că nu banii sunt importanți, ci creșterea ei, ca sportiv. Laslo trebuie să perceapă că, momentan, nu e la un nivel maximal. Trebuie să joace meci de meci ca să ajungă sus", a adăugat clujeanca. 

În altă ordine de idei, situația financiară a clubului s-a ameliorat. "În proporție de 80%, salariile jucătoarelor sunt la zi", a declarat reprezentatul companiei Alexandrion în cadrul clubului, Vlad Vinț.

 

 

Comenteaza