Moldovan, Rapid: "Grecia e o echipă plictisitoare, mie nu-mi place deloc, dar e constant la turneele finale"

Moldovan, Rapid:
Antrenorul formaţiei Rapid, Viorel Moldovan, a caracterizat Grecia, adversara echipei naţionale din barajul de calificare la CM 2014, drept o "echipă plictisitoare" care nu îi place, dar cu toate acestea recunoaşte că stilul pragmatic îi asigură acesteia participări constante la turneele finale.

"Am vrut Grecia, am primit Grecia. În 2001 am vrut Slovenia, am primit Slovenia. Sper însă să nu fie acelaşi deznodământ. Grecia este un adversar incomod, cu multă experienţă. E o echipă care mie nu-mi place deloc, e foarte greu de desfăcut. Jocul lor nu oferă spectacol, sunt foarte pragmatici, dovadă că au câştigat numai cu 1-0. Mie nu-mi place deloc stilul lor. E o echipă plictisitoare. Dar cu toate astea au rezultate şi participă constant la turneele finale", a declarat, marţi, Moldovan, într-o conferinţă de presă.

Fostul atacant al primei reprezentative a adăugat că au fost momente în care România nu avea probleme în a învinge Grecia, dar a afirmat că în ultima perioadă lucrurile s-au schimbat. "Avem şi cultura fotbalistică de partea noastră, avem tradiţia întâlnirilor cu ei. Erau vremuri când nu aveam nicio problemă în meciurile cu Grecia. Dar lucrurile s-au mai schimbat, nici noi nu mai suntem ce am fost. Sper să se creeze totuşi o emulaţie în jurul echipei naţionale, ar fi extraordinar să ne calificăm la Mondiale", a spus Moldovan.

El a menţionat că atacantul Adrian Mutu poate fi util echipei naţionale în barajul cu Grecia, dar numai dacă la momentul respectiv va fi într-o formă de joc bună. "Depinde de forma lui. Mutu e un jucător cu experienţă, cu nişte calităţi extraordinare, dar depinde de forma lui. Începutul de sezon la echipa de club nu îl recomandă. A fost destul de modest în exprimare pe teren, au fost şi meciuri la care nu a prins lotul de 18 jucători, dar asta nu înseamnă că dacă intră şi dă câteva goluri pentru Ajaccio nu poate fi o soluţie pentru prima reprezentativă", a explicat tehnicianul rapidist.

În ceea ce priveşte partida formaţiei Steaua cu FC Basel, programtă în această seară în Liga Campionilor, Viorel Moldovan a menţionat că echipa condusă de Laurenţiu Reghecampf trebuie să fie agresivă pentru a obţine un rezultat pozitiv. "E greu, Basel e o echipă care poate surprinde orice adversar, cum de altfel a făcut-o şi la Londra, cu Chelsea. Îl cunosc foarte bine pe Murat Yakin (n.r. - antrenorul formaţiei FC Basel), este fostul meu coleg de la Grasshopper şi Fenerbahce. E un antrenor foarte capabil, inteligent, care are rezultate bune. Steaua trebuie să fie foarte agresivă pentru a câştiga aceste dueluri unu contra unu, care sunt foarte importante la acest nivel. Din punct de vedere fizic, cei de la Basel au o echipă solidă. Murat nu mi-a cerut informaţii despre Steaua. El e bine documentat, ştie ce adversar are în faţă, nu mi-a cerut nicio informaţie despre Steaua", a precizat Moldovan.

Etichete
Comenteaza