Moment de reculegere în memoria lui Aleksei Navalnîi la meciul FC U Craiova – CFR Cluj

Moment de reculegere în memoria lui Aleksei Navalnîi la meciul FC U Craiova – CFR Cluj
| Foto: GSP.ro

Un moment de reculegere în memoria activistului opoziţiei ruse, Alexei Navalnîi a precedat partida dintre FC U Craiova și CFR Cluj, din etapa cu numărul 26 a SuperLigii României.

Așa cum a anunțat Adrian Mititelu pe o rețea de socializare, înfruntarea dintre FC U Craiova și CFR Cluj a fost precedată de un moment de reculegere în memoria politicianul rus de opoziție, Aleksei Navalnîi. Acesta a murit vineri, 16 februarie, în închisoare, la vârsta de 47 de ani.

Alexei Navalnîi a fost activistul opoziţiei ruse. A fost cel mai proeminent critic al regimului preşedintelui Vladimir Putin în mare parte din ultimul deceniu. Acesta a murit într-o colonie penală izolată din Arctica. Mortea lui Navalnîi a fost omagiată de cele mai importante figuri politice și instituții de presă ale lumii.

"Respect etern pentru Alexei Navalnîi! Dumnezeu să-l odihnească! A plecat dintre noi un om deosebit, un exemplu de CURAJ, DEMNITATE ȘI PATRIOTISM! Sacrificiul lui nu trebuie să fie dat uitării, lumea occidentală trebuie să-i cinstească memoria acestui martir al secolului XXl.Sacrificiul lui Alexei Navalnîi, Boris Nemtov, și a altor mii de patrioți ruși, eliminați de regimul odios, obligă lumea occidentală să nu dea înapoi în disputa cu Moscova.

Noi toți, cei care trăim în lumea liberă, dincolo de neajunsuri și nemulțumiri de tot felul, trebuie să conștientizăm că suntem norocoși, spre deosebire de poporul rus, care înca nu a reușit să scape din ghearele tiraniei, deși au trecut 107 de când se află sub jugul terorii. Români, bucurați-vă de libertate, unii dintre noi, nici nu știm cât de valoroasă este, doar atunci când nu o avem o prețuim cu adevarat. Dacă vrem să o păstrăm trebuie să fim vigilenți și responsabili!”, a scris pe pagina sa de Facebook patronul echipei de fotbal FC U Craiova 1948, Adrian Mititelu.

CFR Cluj a învins-o pe FC U Craiova cu scorul de 3-1 (2-1), sâmbătă seara, în deplasare, într-un meci din etapa a 26-a a Superligii de fotbal.

Comenteaza