Monica Niculescu, mulțumită chiar dacă România a pierdut în fața Italiei: "Aşa cum am promis, am luptat până la ultimul punct"

Monica Niculescu, mulțumită chiar dacă România a pierdut în fața Italiei: "Aşa cum am promis, am luptat până la ultimul punct"
| Foto: facebook.com/romaniafedcup

Căpitanul jucător al echipei naţionale feminine a ţării noastre, Monica Niculescu, a declarat, sâmbătă seara, într-o conferinţă de presă online, că aşa cum a promis, România a luptat până la ultimul punct deşi a fost învinsă cu 3-1 de Italia în play-off-ul Grupei Mondiale a competiţiei Billie Jean King Cup.

"Aşa cum am promis, ne-am luptat până la ultimul punct. Au fost meciuri foarte echilibrate. Am întâlnit o echipă a Italiei foarte, foarte puternică mental şi fizic. Mi s-au părut foarte tari, sinceră să fiu. Cocciaretto s-a văzut că a avut meciuri în picioare, de aceea cred că a şi câştigat acel tiebreak spre sfârşit. A avut foarte multă încredere şi cred că ea a ajutat foarte mult echipa Italiei", a afirmat ea.

Niculescu a menţionat că este mândră de componentele echipei naţionale a României.

"Sunt foarte, foarte mândră de fete şi le mulţumesc foarte mult pentru efortul depus. Le mulţumesc că au venit. S-au luptat incredibil şi nu pot decât să le mulţumesc. Le admir foarte mult", a adăugat Monica Niculescu.

Echipa feminină de tenis a României a fost învinsă de formaţia Italiei (3-1), în play-off-ul Grupei Mondiale a competiţiei Billie Jean King Cup, după ce Mihaela Buzărnescu a fost întrecută de Elisabetta Cocciaretto, cu 7-5, 7-6 (5), sâmbătă, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.

Întâlnirea dintre România şi Italia a consemnat debutul Monicăi Niculescu în calitate de căpitan al echipei noastre, în locul lui Florin Segărceanu.

România nu a putut conta în această confruntare pe Simona Halep, numărul trei mondial, şi Patricia Ţig (63 WTA), ambele accidentate, în timp ce prima rachetă a Italiei, Camila Giorgi (81 WTA), a fost testată pozitiv la COVID-19.

România va evolua anul viitor în Grupa 1 a zonei Europa-Africa a competiţiei.

loading...
Comenteaza