Motivul pentru care Edi Iordănescu ar părăsi CFR-ul: "Lumea uită ușor. Nu acceptă pași greșiți"

Motivul pentru care Edi Iordănescu ar părăsi CFR-ul: "Lumea uită ușor. Nu acceptă pași greșiți"
| Foto: Onlinesport

Puţini au crezut după plecarea lui Dan Petrescu de la CFR Cluj că echipa din Gruia va mai putea lua campionatul. Ceea ce mulţi nu au crezut, antrenorul Edi Iordănescu a demonstrat că a fost posibil. 

Edi Iordănescu, 42 de ani, a cucerit cu CFR Cluj un titlu, marţi seară, la Botoşani, 1-0 cu echipa din Moldova.  În mod paradoxal, faptul că a luat titlul măreşte până aproape de sută la sută varianta despărţirii antrenorului de CFR Cluj. Iordănescu i-a anunţat, pe 4 mai, pe jucători că pleacă şi dacă ia titlul. Anunţul lui Iordănescu de acum două săptămâni, referitor la plecarea sa, indiferent de deznodământul final al campionatului are legătură cu "prea multe lucruri care trebuie schimbate" la CFR.

Se pare că Iordănescu ar fi fost deranjat de atitudinea lui Neluţu Varga. Fără să cunoască detalii, unul dintre apropiaţii lui Iordănescu a dezvăluit că "niciodată nu l-am văzut atât de supărat şi hotărât. Nu ştiu de ce, dar atitudinea patronului l-a făcut să ia decizia de a pleca. Garantat va pleca! Cine ştie cum şi ce să-i promită ca să-l întoarcă din drum. Am înţeles că patronul ar fi avut nişte ieşiri care l-au deranjat foarte rău", a fost explicaţia oferită pentru digisport.ro. 

Imediat după finalul meciului din Moldova, în imaginile cu euforia din tabăra CFR-ului a fost un cadru în care Copilu şi Iordănescu se îmbrăţişau. În loc să fie bucuroasă, faţa preşedintelui era mai degrabă gravă.

Abia trecuseră câteva secunde de la victoria cu Botoşani şi Iordănescu era ieşit din stadion, în timp ce delegaţia clujeană continua să se bucure pe teren şi apoi în vestiar. Fără ca el să fie prezent. Acolo era toată lumea, mai puţin Edi Iordănescu.

Neluţu Varga a oferit după meci un interviu în care a spus că Edi Iordănescu nu va pleca şi că va sta la CFR Cluj atât cât va dori. "Dacă vrea să stea zece ani, atât va sta! Nu se pune problema să plece", a declarat Neluţu Varga pentru ProSport.

Însă reacţia lui Edi Iordănescu după ce a devenit campion cu CFR Cluj a fost rezervată. La finalul meciului de marţi seară, Iordănescu a evitat din nou să vorbească despre viitorul său pe banca celor de la CFR Cluj. 

"E un moment frumos, unic. Pentru acest moment am venit. Am crezut de la început, nu a fost ușor. Când am preluat echipa, era într-o anumită situație, dar am recuperat puncte și iată-ne campioni matematici. Nu a fost un drum lin, nu a fost ușor, a fost o provocare deosebită pentru noi toți. Mă bucur că în 8 luni la CFR Cluj am reușit 3 trofee din două bucăți. Sunt momente unice de care ne bucurăm. E un titlu pentru oraș, pentru suporteri, pentru clubul CFR. Personal, dedic acest moment familiei mele, care tot timpul mi-a fost alături.

Au fost critici când am venit, a fost lumea care m-a criticat că nu știu în ce intru, că echipa e consumată, dar echipa a arătat valoare. E în proporție de 99% titlul băieților și 1% al celor din spate. Am fost conștient de la început că nu va fi ușor. Mă bucur că s-a terminat cu bine și aș vrea să spun că lumea uită ușor, în general. Așteaptă impact imediat, nu acceptă pași greșiți. La orice echipă am fost în Liga 1, eu mi-am îndeplinit obiectivele și uneori le-am depășit. Să ne aducem aminte de momentul foarte greu, ne-am strâns, echipa s-a ridicat în picioare și am câștigat.

E prea frumos momentul, vreau să ne bucurăm de el, probabil că zilele următoare vom înțelege și mai bine. E multă oboseală și n-aș vrea să umbresc acest moment cu comentarii despre ce urmează. Personal, sunt legat de CFR până la mijlocul lunii iunie, vom vedea", a încheiat, enigmatic, Iordănescu jr., citat de DigiSport

Comenteaza