Multipla campioană la baschet a transferat două americance

Multipla campioană la baschet a transferat două americance
Secţia de baschet feminin a Universităţii Cluj s-a întărit cu două jucătoare din Statele Unite ale Americii, Tipesa Moorer (22 de ani) respectiv Daphnee Frieson (24 de ani), potrivit site-ului totalbaschet.ro. Lista achiziţiilor a fost completată de Luminiţa Manta şi Roxana Pătruţ.

Povestea echipei de baschet, cea mai titrată din cadrul Clubului Sportiv Universitatea, cu 12 titluri câştigate, merge mai departe. După o perioadă în care transferurile stranierelor au fost o raritate din cauza situaţiei financiare precare, oficialii formaţiei au convins două baschetbaliste de peste Ocean să joace în alb şi negru din sezonul următor. Tipesa Moorer, ultima dată la Long Beach State University, evoluează pe poziţiile 2 şi 3, iar în stagiunea trecută a înregistrat o medie de 12,7 puncte, 4,6 recuperări, dar şi 3 greşeli neforţate în aproximativ 29 de minute petrecute pe teren.

Cealaltă achiziţie a Universităţii, pivotul Daphnee Frieson, a absolvit Stetson University în urmă cu doi ani, atunci când a înregistrat şi cele mai mari medii din întreaga sa carieră: 8,4 puncte, 7,1 recuperări respectiv 1,9 "capace" pe meci. Pe această cale tehnicianul echipei clujene, Florin Covaciu, a recunoscut că în perioada următoare clubul va înregimenta încă o stranieră. "Reunirea este programată pentru 21 august, iar obiectivul pe care mi-l doresc eu şi Cornel Săftescu, team managerul echipei, este o clasare între primele opte echipe. În acest sens ne-am întărit cu două jucătoare din SUA şi urmează zilele acestea să semnăm şi cu cea de-a treia. De asemenea, tot la capitolul noutăţi le putem include pe Luminiţa Manta şi Pătruţ Roxana", a declarat tehnicianul pentru sursa citată.

 

 

Comenteaza