Naivi la punctul cu var. Dinamo - "U" 3-2

Naivi la punctul cu var. Dinamo -
Universitatea Cluj a ratat calificarea în semifinalele Cupei Ligii după un meci decis la loteria penalty-urilor.

"Șepcile roșii" au controlat primele 90 de minute, ar fi putut să dea lovitura în ultimele secunde ale prelungirilor, dar totul s-a rupt la punctul cu var, acolo unde au ratat lamentabil. 

Ultimul meci al anului a însemnat ghinion curat pentru "U" Cluj. Oaspeții tocmai scriseseră o nouă filă de istorie la Piatra Neamț, în campionat, după 6-0 cu Ceahlăul, iar Dinamo și-a pus suporterii în cap din cauza umilinței de la Giurgiu, 1-6 cu Astra. Sub aceste auspicii, Mengolo și Ceppelini au semnat ocaziile primei părți. Camerunezul a încercat o execuție pretențioasă, însă balonul a trecut pe lângă bara din dreapta lui Marc (13), iar uruguayanul a șutat fără preluare, din marginea careului, dar alături (23).  

Dinamo s-a trezit la reluare și Bilinski l-a luat la țintă pe Dolha, revenit între buturi după mai bine de un an de pauză (48). Clujenii n-au dezarmat, dar Lemnaru și același Ceppelini s-au precipitat în fața lui Marc (60, 69). Ogăraru a schimbat din nou inspirat, iar Viveiros și Stojanovic au fost la o palmă de gol (79, 87). Absenți până atunci, "câinii" au trecut pe lângă calificare în prelungirile timpului regulamentar, la centrarea lui Lazăr, deviată de Ninu, însă Dolha s-a întins și a reținut. 

Dinamo și "U" și-au împărțit ocaziile în cele două reprize de prelungire. Elton a șutat în forță, cu puțin peste poartă (105), apoi Kovacs, celălalt nou-intrat, ar fi putut declanșa fiesta în tabăra alb-negrilor, dar Marc a avut o paradă senzațională (120+1).

Așadar, totul avea să se decidă la loteria penalty-urilor. Ceppelini a marcat primul, Matei l-a imitat, după care a urmat sarabanda ratărilor Universității. Costin a tras tare și peste poartă, Elton a făcut 2-1, iar Marc a apărat șutul slab al lui Stojanovic. Dolha s-a evidențiat, la rândul său, în fața lui Nedelcearu, iar Skvorc și Boubacar au făcut mari goalkeeperii. Kovacs a egalat la doi, fără emoții, Lazăr și-a asumat execuția decisivă și Dinamo a mers mai departe. 

Astfel, elevii lui Ogăraru vor juca în 2015 pe două fronturi, în Liga I și în semifinalele Cupei României.

Dinamo - "U" 0-0 (3-2, după penalty-uri)

Au marcat: Matei, Elton, Lazăr / Ceppelini, Kovacs
Au ratat: Nedelcearu, Boubacar / Costin, Stojanovic, Skvorc

Dinamo: Marc - Bărboianu (85, Fai), Durimel, Nedelcearu, Grecu (71, P. Petre) - Boubacar, Elton - Matei, Lazăr, Filip - Bilinski (81, Lemac)

Antrenor: Ionel Dănciulescu

"U" Cluj: Dolha - Jovanovic, Skvorc, Ninu, Bambara - Costin, Cristocea (62, Stojanovic) - Gravenberch (90+4, Kovacs), Ceppelini, Mengolo - Lemnaru (76, Viveiros)

Antrenor: George Ogăraru

Arbitru: Sebastian Colțescu

 

 

Comenteaza