Naționala și-a aflat adversarii din faza următoare a precalificărilor EuroBasket 2021

Naționala  și-a aflat adversarii din faza următoare a precalificărilor EuroBasket 2021
| Foto: fiba.basketball

După ce au încheiat faza a doua pe locul secund, “Vulturii” au aflat formațiile cu care se vor duela pentru un loc la turneul continental de peste doi ani.

Deși au învins săptămâna trecută, atât Macedonia, cât și Kosovo, jucătorii pregătiți de Tudor Costescu au încheiat pe locul al doilea în Grupa B a pre-calificărilor. Deși aveau nevoie de o victorie la 14 puncte în fața macedonenilor, “tricolorii” s-au distanțat la doar 12 lungimi, iar victoria cu Kosovo, 79-75, a fost doar una de palmares.

România va continua parcursul pentru competiția continentală, în Grupa F a pre-calificărilor, alături de Slovacia și Cipru. Partidele “Vulturilor” se vor desfășura în perioada 7-21 august 2019. Prima clasată din grupă va merge mai departe, în calificările pentru EuroBasket 2021, în timp ce celelalte două formații vor începe pre-calificările pentru World Cup 2023.

În actualele preliminarii cei mai buni bashcetbaliști ai României au fost Giordan Watson (16 puncte și 4,5 assisturi pe meci) și Emanuel Cățe (13,7 puncte și 10,3 recuperări pe meci).  

Comenteaza