Naţionala de handbal feminin a României a câştigat "Cupa Mondială": 24-23 cu Norvegia

Naţionala de handbal feminin a României a câştigat
Naţional de handbal feminin a României a câştigat cu scorul de 24-23 (12-12) finala Cupei Mondiale, reuşind să învingă în finala încheiată în urmă cu câteva minute Norvegia, cu scorul de 24-23. Jucătoarele lui "U" Jolidon, Chintoan şi Tivadar au înscris împreună 3 goluri.
Chintoan a punctat de două ori, iar Tivadar a înscris o dată. Unul din goluril reuşite de Chintoan a fost unul foarte important, aducând România din nou în avantaj în minutul 45, după care norvegiencele nu au mai reuşit să egaleze.

De precizat că din lotul României deplasat în Danemarca a făcut parte şi Magdalena Paraschiv, care nu a înscris astăzi însă a reuşit două goluri în semifinala de ieri cu Franţa.

Conform Mediafax, marcatoarele pentru România au fost: Geiger, care a reuşit 6 goluri, Moldovan 5, Manea 4, Ardean 4, Chintoan 2, Nechita, Tivadar şi Brădeanu, câte un gol.

Pe lângă finala din această seară, România a dispus de norvegience şi la finala Cupei Mondiale de anul trecut dar şi la ediţia de anul acesta a competiţiei, în faza grupelor.

Deşi Cupa Mondială reunşete cele mai bune naţionale de handbal feminin din lume, România fiind prezentă şi la ediţia din acest an cu cea mai bună formulă, cu mici excepţii, competiţia este una oarecum secundară ca importanţă.

Cele mai râvnite competiţii în handbalul feminin sunt considerate Olimpiada, care se dispută o dată la patru ani, Campionatul Mondial şi Campionatul European, care  se dispută fiecare o dată la doi ani, în timp ce Cupa Mondială se joacă în fiecare an. 



Comenteaza