Naționala de handbal feminin s-a reunit cu gândul la turneul preolimpic: “Este o șansă unică, trebuie să trăim momentul”

Naționala de handbal feminin s-a reunit cu gândul la turneul preolimpic: “Este o șansă unică, trebuie să trăim momentul”
| Foto: frh.ro

Cu aproape o lună înaintea meciurilor în care se vor decide națiunile calificate la Olimpiadă, handbalistele din echipa națională s-au reunit pentru un stagiu de pregătire.

România este în fața unor partide importante, care vor decide formațiile calificate la Jocurile Olimpice de la Tokyo. În perioada 19-21 martie, “tricolorele” vor evolua la Podgorica împotriva Muntenegrului, Norvegiei și împotriva unei echipe asiatice pentru a stabili țările care vor participa la competiția din Japonia.

Renunirea lotului s-a produs în absența selecționerului Adi Vasile, care este infectat cu coronavirus, dar și în lipsa secundului Bent Dahl, care a fost reținut pe aeroport. În plus, trei jucătoare convocate, Denisa Dedu, Gabi Perianu și Bianca Bazaliu au absentat din cauza unor teste pozitive COVID-19. Cu toate acestea, Cristina Neagu, căpitanul naționalei, este încrezătoare în șansele echipei.

“Este o șansă unică și fiecare trebuie să trăiască clipa, nu te poți gândi că mai ai timp, că acum ai 24-25 de ani. Există varianta ca această șansă să nu mai vină niciodată în viață, așa că trebuie să trăim momentul, să dăm ce avem mai bun în acele zile în Muntenegru și să mergem la Tokyo. Presiunea există pe umerii mei, îmi doresc mult să ne calificăm la JO.

Știm cum joacă Norvegia și Muntenegru, de obicei echipele au un sistem pe care se bazează și schimbă puține lucruri mai ales înaintea unor meciuri atât de importante.Nu credem că jocul cu Norvegia este pierdut dinainte, în sport nu se știe niciodată ce se poate întâmpla... Noi încercăm să obținem victorii în fiecare zi la acel turneu preolimpic. Calificarea la Tokyo ar șterge tot ce am îndurat în ultimul an și jumătate, accidentări, dureri, perioade grele, totul!

Schimbarea de atitudine și o analiză bună a adversarilor ar putea fi plusul de care avem nevoie. Fetele trebuie să înțeleagă faptul că așa cum te pregătești la club, așa vii la națională. Colegele mele ar trebui să fie mai înflăcărate decât mine la gândul că ar putea ajunge la Olimpiadă, eu am fost la 2 ediții, știu ce înseamnă să fii acolo”, a spus Cristina Neagu, potrivit frh.ro.

Comenteaza