Naţionala de handbal pleacă la Rio. În lot, două jucătoare de la "U" Cluj

Naţionala de handbal pleacă la Rio. În lot, două jucătoare de la
Selecţionata feminină de handbal a României pleacă luni, 1 august 2016, spre Rio de Janeiro, locul unde urmează să se desfăşoare Olimpiada de Vară 2016.

"Tricolorele" s-au calificat la turneul olimpic după ce au încheiat pe primul loc în grupa de calificare. Aici, elevele lui Tomas Ryde au obţinut două victorii (32-25 cu Danemarca, 36-19 cu Uruguay) şi o remiză (23-23 cu Muntenegru). Ultima dintre adversare, Muntenegru, şi-a asigurat la rândul ei "biletele" pentru Rio după ce s-a clasat pe poziţia secundă la finalul preliminariilor.

Conducerea Federaţiei Române de Handbal (FRH) şi-a exprimat optimismul în privinţa şanselor pe care le au româncele la competiţia care va începe pe 6 august.

"Ne ducem la Rio să reprezentăm România cu cinste şi cu multă speranţa într-un rezultat bun", a declarat preşedintele FRH, Alexandru Dedu.

"Visul oricărui sportiv e să ajungă la Jocurile Olimpice. Va aşteaptă o competiţie foarte grea, dar sunt convinsă că, datorităspiritului vostru de echipă, vă veţi întoarce cu un rezultat bun. Este un vis foarte frumos. Vă doresc să vă întoarceţi cu o medalie, pentru că o meritaţi şi ştiu că va stă în putinţă", a adăugat vicepreşedintele Federaţiei, Steluţa Luca.

Selecţionerul Tomas Ryde are încredere în echipa pe care a format-o. "Sunt foarte mândru de aceste fete, de felul în care seantrenează zi de zi şi de cum îşi folosesc libertatea. Sunt jucătoare de mare clasă", a spus acesta.

"Suntem conştiente că perioada următoare e foarte importantă pentru noi. Ne dorim să ne îndeplinim un vis şi pentru asta muncim înfiecare zi", a afirmat căpitanul naţionalei, Valentina Ardean-Elisei.

Lotul de 14 pe care l-a convocat Tomas Ryde are în componenţă şi două handbaliste de la U Alexandrion Cluj. E vorba de pivotal Florina Chintoan (30 ani) şi de goalkeeperul Ionică Munteanu (37 ani). Ultima dintre ele a fost transferată recent de formaţia universitară.

"Experienţa Ionicăi Munteanu va aduce un plus de valoare echipei. Plus de asta, publicul o şi cunoaşte dat fiind că ea a mai jucat aici. Va participa la Jocurile Olimpice şi asta nu poate decât să ne onoreze. Acolo o vom avea şi pe Chintoan", a precizat directorul sportiv al echipei clujene, Cosmin Sălăjan.

România se va bate pentru un loc în sferturile de finală cu Norvegia, Muntenegru, Brazilia, Spania şi Angola.

Primul joc este programat pe 6 august, cu reprezentativa Angolei. 2 zile mai târziu, trupa antrenată de Tomas Rayde va da piept cu ţara gazdă, apoi va întâlni Muntenegru (10 august), Spania (12 august) şi Norvegia (14 august).

În grupa B, se vor alinia la start formaţiile Olandei, Rusiei, Suediei, Franţei, Argentinei şi Coreei de Sud.

Primele 4 echipe din fiecare grupă se vor califica în fazele eliminatorii.

Lotul selecţionat de Tomas Ryde pentru Rio de Janeiro arată astfel:

Portari: Paula Ungureanu (36 ani, CSM Bucureşti), Ionica Munteanu (37 ani, "U" Cluj)

Interi stânga: Gabriela Szucs (31 ani, Dunărea Brăila), Cristina Neagu (27 ani, Buducnost), Gabriela Perianu (22 ani, Dunărea Brăila)

Extreme stânga: Valentina Ardean-Elisei (34 ani, SCM Craiova), Ana Maria Tănasie (21 ani, HCM Dunărea Brăila)

Centru stânga: Aurelia Brădeanu (37 ani, CSM Bucureşti), Eliza Buceschi (22 ani, Midjylland Handbold)

Pivoţi: Oana Manea (31 ani, CSM Bucureşti), Florina Chintoan (30 ani, "U" Cluj)

Inter dreapta: Melinda Geiger (29 ani, Brest Bretagne)

Intermediari dreapta: Patricia Vizitiu (27 ani, liberă de contract), Laura Chiper (26 ani, Corona Braşov)

Comenteaza