Naționala de minifotbal a României va participa la un turneu în Slovacia

Naționala de minifotbal a României va participa la un turneu în Slovacia
| Foto: frminifotbal.ro

Echipa naţională de minifotbal a României, vicecampioană europeană anul trecut, va participa la un turneu de pregătire, denumit EMF Nations Games, în perioada 7-8 mai, la Galanta (Slovacia)

România, care a câştigat şase titluri de campioană continentală în perioada 2010-2015, iar la ultimele ediţii a fost vicecampioană (2018, 2022), va participa la competiţie alături de Bulgaria, Slovacia, Anglia, Ungaria şi SUA, potrivit unui comunicat.

România, medaliată cu bronz la ultimul Campionat Mondial, din Australia 2019, se pregăteşte pentru Cupa Mondială din Emiratele Arabe Unite, de la Ras Al Khaimah, de la sfârşitul lunii octombrie.

Lotul tricolorilor se va reuni pe 5 mai, la Oradea, acolo unde se va efectua şi o şedinţă de pregătire, urmând ca pe 6 mai să se plece către Galanta. Meciurile din cadrul turneului sunt programate pentru 7 şi 8 mai, cele şase echipe participante urmând a fi împărţite în două grupe a câte trei echipe.

Este o acţiune a echipei naţionale, un turneu cu 6 echipe, la care, în premieră pentru un Nations Games, va fi prezentă şi SUA. Un lucru îmbucurător pentru că o echipă de peste Ocean vine la un turneu amical în Europa. Se anunţă un turneu puternic, venit acum în luna mai, la una dintre acţiunile pe care FRM le-a plănuit pentru verificarea jucătorilor în perspectiva Campionatului Mondial de Minifotbal din EAU. Vorbim de un lot de jucători care au intrat în viziunea antrenorilor şi a Direcţiei Tehnice, unii mai «vechi» în minifotbal şi la echipa naţională, alţii noi, jucători mai tineri, pentru că se vrea o reîmprospătare şi o reîntinerire a lotului. Sperăm să facem o figură frumoasă, deşi, fiind un turneu amical, rezultatele au mai puţină importanţă, primând pregătirea, meciurile şi omogenizarea unei echipe pentru Mondial", a declarat managerul general al echipei naţionale a României, Dan Ştefan Cojocaru.

România a câştigat turneul EMF Nations Games de la Brno (Cehia), în august 2019.

Lotul de minifotbal al României

Pentru acţiunea din Slovacia, stafful tehnic, condus de antrenorul Virgil Bejenaru, a apelat la un lot format din 13 jucători:

Portari: Ionuţ Neacşa, Laszlo Klein;

Jucători: Andrei Nemiţanu, Mircea Popa, Mircea Ungur, Andrei Balea, Ionuţ Cheţan, Vasile Pop, Marius Balogh, Andrei Stoia, Andrei Ferik, Ovidiu Aramă şi Cătălin Tineiu.

Staff: Virgil Bejenaru (antrenor) şi Dan Ştefan Cojocaru (manager general).

Comenteaza