Naționala României, analizată de o legendă a voleiului feminin: “E o echipă cu un potențial foarte bun, dar prea crudă”

Naționala României, analizată de o legendă a voleiului feminin: “E o echipă cu un potențial foarte bun, dar prea crudă”
| Foto: CEV

Unul dintre cei mai importanți antrenori din voleiul feminin a vorbit despre selecționata României, care evoluează la Campionatul European de la Cluj.

Cu patru Ligi ale Campionilor câștigate, Giovanni Guidetti este unul dintre cei mai importanți tehnicieni din lumea voleiului feminin.

Antrenorul de 48 de ani pregătește în prezent Turcia, formație în compania căreia România a debutat la Campionatul European.

Italianul a analizat prestațiile echipei naționale din cadrul competiției continentale și vede posibilități de creștere în jocul României.

”România e o echipă cu un potențial foarte bun, dar prea crudă, cu jucătoare fără experiență la acest nivel și e foarte complicat.

Îmi aduc aminte când am început cu Turcia, la primul Grand Prix am câștigat doar două meciuri din 16. Sunt jucătoare fără experiență, dar au un antrenor care are, sigur vor găsi o cale să crească”, a spus Giovanni Guidetti pentru GSP.

Până acum, România a pierdut toate cele trei meciuri disputate la Campionatul European, 1-3 cu Turcia, 0-3 cu Suedia și 1-3 cu Olanda. Pentru echipa națională urmează dueluri cu Finlanda și Ucraina.

Comenteaza