Naționala României, din rău în mai rău. “Tricolorii” au fost învinși și de Georgia

Naționala României, din rău în mai rău. “Tricolorii” au fost învinși și de Georgia
| Foto: frf.ro

Selecționata pregătită de Mirel Rădoi a pierdut în fața naționalei gruzine, scor 2-1, într-un joc amical.

Partida de la Ploiești a început cu “tricolorii” în ofensivă, însă echipa națională și-a pierdut repede ritmul. Prima jumătate a reprizei a fost una echilibrată, fără evenimente importante. Minutul 28 a adus o oportunitate de a marca, când Ianis Hagi a trimis din prima, însă peste poarta georgienilor.

Hagi a fost în centrul atenției și în minutele următoare, fiind cel mai periculos jucător al echipei naționale. Cu 8 minute înainte de pauză, mijlocașul lui Rangers a trimis în transversal, din lovitură liberă (37). În faza următoare, Hagi a trimis un șut-centrare, însă Alibec la luat la țintă pe Kupatadze, din apropiere (37). Până la pauză, singurul eveniment notabil a fost eliminarea lui Florin Tănase, după un gest nesportiv. (42). Astfel, scorul primei reprize a partidei dintre România și Georgia a fost 0-0.

Startul actului secund s-a desfășurat după același scenariu ca și prima parte. “Tricolorii” au fost mai activi, însă golul a venit în poarta lui Vlad. După prima oră de joc, Mikautadze l-a învins pe goalkeeper-ul FCSb-ului și a deschis scorul (61).

România a răspuns imediat, iar după o fază construită de Budescu și Hagi, Ivan a fost faultat în careu, iar centralul a dictat penalty și eliminare pentru Kverkvelia. Totuși, Răzvan Marin nu a reușit să transforme lovitura de pedeapsă (64). “Tricolorii” s-au aruncat în ofensivă și au neglijat faza defensivă.

Astfel, Aburjania a reușit să înscrie și cel de-al doilea gol al gruzinilor, în minutul 72. Românii au revenit în ofensivă cu și mai mult elan, iar în cele din urmă elevii lui Rădoi au reușit să spargă barajul defensiv al Georgiei. Sorescu, inspirat, a deviat un balon pentru Ivan, care a redus din diferență, cu un șut la colțul scurt (78).

Până la final, georgienii au reușit să țină balonul departe de propria poartă, și au reușit să învingă cu 2-1 naționala României, care a bifat un nou rezultat rușinos.

Echipe de start:

România: Andrei Vlad - Sorescu, Chiricheș, Nedelcearu, Ganea – Olaru (Cicâldău ‘57), R. Marin (Stanciu ‘77), Maxim (Budescu ‘57) – I. Hagi (Keșeru ’77), Alibec (Ivan ‘57), Fl. Tănase

Georgia: Kupatadze – Chabradze, Khocholava, Kverkvelia, Azarov – Shengelia (Lobjanidze ‘57), Kvekveskiri (Kiteishvili ‘57), Aburjania (Gvilia ‘80), Okriashvili (Kashia ‘66), Daushvili – Mikautadze (Zivzivadze ‘80)

Comenteaza