Ne costă să fim oraș al sportului. Cât plătim să o vedem pe HALEP la Cluj

Ne costă să fim oraș al sportului. Cât plătim să o vedem pe HALEP la Cluj
Clujul este oraș al sportului și scoate bani serioși pentru evenimente în Sala Polivalentă și pe Cluj Arena.

Clujul este oraș al sportului și scoate bani serioși pentru evenimente în Sala Polivalentă și pe Cluj Arena.Clujul a plătit 10.000 de euro pentru a deveni oraș al sportului în 2018, iar asta a fost doar prima cheltuială dintr-un lung șir. În bugetul pe 2018 sunt cuprinși 9,5 milioane de lei pentru sport, cea mai mare sumă din istorie.

Consilierii locali sunt chemați să aprobe, în ședința de miercuri, diverse sume de bani pentru evenimente sportive internaționale care sunt programate în Sala Polivalentă BT Arena, dar și pe stadion. 

609.000

de lei ar urma să aprobe consilierii pentru patru evenimente sportive internaționale care vor avea loc, la Cluj, între 10 februarie și 3 martie. Vorbim despre circa 130.000 de euro.

Astfel, pentru meciul de Fed Cup România - Canada, în care o vom vedea - aproape sigur - pe Simona Halep, Clujul contribuie la organizare cu 299.000 de lei. În euro, suma trece de 63.000. Întâlnirea este programată în 10-11 februarie și face parte din primul tur al Grupei Mondiale II a Fed Cup. Pentru acest eveniment, biletele s-au pus în vânzare, iar cele de la categoria I sunt deja sold out.

Municipalitatea propune și suma de 150.000 de lei pentru organizarea turneului de calificare și a meciului cu Rusia pe care echipa națională de handbal feminin U21 le organizează la Cluj în perioada 22-26 martie. Primăria și Federația Română de Handbal vor deveni partenere în organizarea evenimentului.

Dar asta nu e tot. 60.000 de lei sunt oferiți pentru organizarea a două meciuri de rugby care vor avea loc pe Cluj Arena, stadionul Consiliului Județean. România va juca în 10 februarie cu Germania și în 3 martie cu Rusia.

Avem și baschet internațional, în acest început de an. România - Italia promite să fie un meci extrem de interesant și este programat în Sala Polivalentă BT Arena, în 26 februarie. Parteneriatul cu Federația Română de Baschet presupune implicarea Clujului cu 100.000 de lei.

 

 

 

 

 

Comenteaza