Nebunie în Gruia. CFR Cluj a debutat perfect în grupele Europa League, cu o victorie în fața lui Lazio

Nebunie în Gruia. CFR Cluj a debutat perfect în grupele Europa League, cu o victorie în fața lui Lazio

La revenirea în grupele unei competiții europene după o pauză de șapte ani, formația lui Dan Petrescu a reușit să treacă de favorita grupei, scor 2-1.

Primele minute ale partidei din Gruia au consemnat un joc echilibrat din partea ambelor echipe. În minutul 11, italienii au avut prima ocazie, dar Arlauskis a respins lovitura de cap trimisă de Milinkovic-Savic. Correa l-a pus și el la încercare pe lituanian cu un șut plasat din marginea careului. Ocaziile romanilor au anunțat ceea ce avea să urmeze.

În minutul 25, fundașul central Bastos a deschis scorul, iar întreg stadionul din Gruia a amuțit. Deși clujenii alergau după egalare, tot italienii au fost mai periculoși, dar Lazzari a șutat peste din poziție de 1 la 1 cu Arlauskis. La intrarea în ultimele cinci minute ale reprizei, “fervoarii” au obținut un penalty. Deac a transformat fără emoții și a stabilit scorul pauzei, 1-1.

Formația lui Dan Petrescu a început curajos actul secund și a încercat să îi surprindă pe italieni. La șapte minute de la reluare, Omrani a scăpat singur spre poarta lui Strakosha, însă șutul său a trecut pe lângă, spre disperarea fanilor clujeni. Francezul a fost cel mai activ om al CFR-ului în repriza secundă, dar și Arlauskis i-a salvat pe “feroviari” la șutul lui Jony. Cu un sfert de oră înainte de final, Păun i-a pasat în careu lui Omrani, atacantul a reluat în bară, dar mingea a revenit la el și a înscris pentru 2-1. Clujenii s-au apărat eroic până la final și au reușit să obțină o victorie surprinzătoare. 

Echipe de start:

CFR Cluj: Arlauskis – Peteleu, Boli, Burcă, Cestor, Camora – Djokovic, Bordeianu, Păun (Culio ‘83) – Traore (Omrani ‘46), Deac (Golofca '90)

Lazio: Strakosha – Vavro, Acerbi, Bastos (Adekanye ‘80) – Lazzari, Milinkovic-Savic, Lucas Leiva, Berisha (Cataldi ‘68), Jony (Lulic ‘80) – Correa, Caicedo

Pentru clujeni urmează derby-ul cu FCSB. Partida se va disputa duminică, pe Arena Națională.

Comenteaza