Negocierile dintre "U" şi Alexandrion, întrerupte

Negocierile dintre
Preşedintele grupului Alexandrion România, Nawaf Salameh, susţine că au existat negocieri pentru un parteneriat cu "U" Cluj, dar acestea au fost oprite după ce Florian Walter a mutat sediul clubului la Bucureşti.

NEWS ALERT: CONDUCEREA "U" CLUJ FACE UN PAS ÎNAPOI

"Distileriile Alexandrion şi-au dorit de mai mulţi ani încheirea unui parteneriat cu clubul de fotbal Universitatea Cluj (reprezentat de societatea Fotbal Club Universitatea Cluj S.A.). Demersurile noastre au fost transparente și perseverente, însă, din motive ce nu au ţinut de intențiile și speranțele conducerii Distileriilor Alexandrion, ele nu s-au putut concretiza", susţine preşedintele grupului, Nawaf Salameh.

Alexandrion urma să devină sponsor şi partener oficial al Universităţii Cluj începând cu sezonul competiţional 2014-2015. Tratativele erau pe punctul de a fi finalizate prin semnarea unui contract de parteneriat, dar s-au blocat brusc. Motivul îl dezvăluie tot preşedintele Alexandrion Grup: "Am costatat cu regret că, în perioada respectivă, nu am fost informaţi cu privire la deciziile cruciale adoptate (şi în curs de adoptare) de către acţionariatul Fotbal Club Universitatea Cluj S.A. - şi anume relocarea sediului social al societăţii din Cluj în Bucureşti, măsură ce urmează în scurt timp să fie însoţită şi de renunțarea la arhicunoscutul atribut istoric - "Cluj" - din denumirea societăţii, decizie ce ar conduce la adoptarea unei noi denumiri (considerate) simple, cea de Fotbal Club Universitatea S.A.".

În comunicatul de presă citat se mai menţionează că "Distileriile Alexandrion au hotărât să sprijine inițiativele ce vizează păstrarea brandului "U Cluj" ca simbol valoros al tradiției și culturii sportive a oraşului. De asemenea, compania a sistat negocierile cu conducerea Fotbal Club Universitatea Cluj S.A., cel puţin până când acţionarii vor reveni asupra măsurilor nepopulare adoptate (schimbarea sediului social) sau propuse spre adoptare în perioada imediat următoare (eliminarea „Clujului" din denumirea echipei). (...) Rămânem, însă, deschişi unui posibil parteneriat oficial, odată ce Clujul va rămâne, în mod firesc, gazdă a echipei, dar şi parte din denumirea celebrei formaţii a universitarilor clujeni", susţine Nawaf Salameh.

Distileriile Alexandrion au încheiat anul 2013 cu o cifră de afaceri netă de 101.453.326 lei şi au în România un număr de aproximativ 200 de angajaţi.

Vom reveni cel mai scurt timp cu o poziţie oficială a clubului Universitatea Cluj faţă de comunicatul de presă al Grupului Alexandrion.

Comenteaza