Neymar a împlinit 30 de ani! Zece lucruri necunoscute despre sportiv: „A fost la un pas de moarte, ce ritual are înaintea meciurilor...”

Neymar a împlinit 30 de ani! Zece lucruri necunoscute despre sportiv: „A fost la un pas de moarte, ce ritual are înaintea meciurilor...”
| Foto: fanatik.ro

Neymar, starul PSG, a împlinit vârsta frumoasă de 30 de ani, sâmbătă, pe 5 februarie. 
 

10 adevăruri neștiute despre Neymar: 

1) Numele întreg al starului de la PSG este Neymar da Silva Santos Junior, însă părinţii au vrut să-l cheme altfel în primă fază. Nadine, mama fotbalistului, îşi dorea ca acesta să poarte numele de Mateus, decizia pe care Neymar Sr. a aprobat-o.

După o săptămână, cei doi nu mai erau aşa de convinşi de acest nume, iar tatăl a decis să-l cheme la fel ca pe el şi a mai adăugat un “Junior” la coadă. În plus, în casă, jucătorul era deseori strigat “Juninho”.

2) În iunie 1992, la patru luni, Neymar a trăit cumpăna vieţii. Maşina în care se afla el şi părinţii lui a avut un accident pe o şosea din Brazilia.

După impact, Nadine şi Neymar Sr. nu reuşeau să-l găsească pe Neymar în automobil şi au crezut că, în urma accidentului, a fost proiectat prin geam şi a murit.

Până la urmă, mama acestuia l-a găsit, sub unul dintre scaune, plin de sânge. Viitorul fotbalist a scăpat cu răni mici, însă Neymar Sr. a fost grav rănit şi patru luni a stat imobilizat la pat.

3) La 7 ani, în 1999, Neymar îşi începea cariera la juniorii lui Portuguesa Santista. Brazilianul fusese descoperit la un meci jucat de tatăl său, care evolua în ligile inferioare. “În timpul unui meci, Betinho (n.r. antrenorul care l-a descoperit pe Neymar) l-a văzut fugind la tribune.

Pe atunci, eu eram un jucător amator. Deși fotbalul n-a fost ceva care mi-a adus bani și succes, am realizat că fiul meu călca pe urmele mele”, spunea Neymar Sr. în documentarul apărut recent pe Netflix.

4) Neymar a ajuns, în 2003, la Santos, însă antrenorul echipei de juniori nu avea deloc încredere că puştiul va putea să facă faţă. 

“Mi s-a zis: ‘El e atacant, mereu caută să înscrie’. Am zis: ‘Nu se poate. Un slăbănog ca el?’. Îl tachinam. ‘Ești prea slab, copile. Apărătorii te vor bate măr’”, explica Lima, primul antrenorul al lui Neymar la Santos.

5) Primul contract al lui Neymar cu Santos, semnat în 2003, i-a adus familiei lui o mare bucurie. Banii primiţi i-au ajutat pe Nadine şi Neymar Sr. să cumpere o nouă casă, astfel că familia jucătorului a scăpat de favelă.

6) La trei ani de la semnarea contractului cu Santos, Neymar a fost invitat să dea probe la Real Madrid. A stat câteva zile şi s-a întors în Brazilia. “Au avut șansa de a-și schimba viețile. Tatălui său i s-a oferit o slujbă. Deodată, Neymar a zis: ‘Nu vreau aici. Vreau înapoi acasă’. A refuzat oferta de la Madrid și s-a transferat la Santos”, a povestit recent un jurnalist brazilian.

7) La 14 ani, după întoarcerea din Spania, Santos l-a blindat pe Neymar cu un contract super, iar brazilianul făcea primul milion de dolari din carieră. “Am văzut o oportunitate de care ar beneficia și familia mea, și fiul meu, mai presus de toate. A fost primul milion pe care l-am făcut ca familie. Neymar avea 14 ani”, a explicat Neymar Sr.

8) Neymar a debutat, pe 7 martie 2009, la Santos, iar după un an brazilienii au primit prima ofertă. West Ham United era pregătită să ofere 12.000.000 de lire, însă s-a lovit de refuzul clubului. După câteva luni, Chelsea a venit cu 20.000.000 de lire, dar, din nou, mutarea nu s-a mai făcut, chiar dacă Neymar îşi dorea să ajungă în Anglia.

9) Fiind considerat unul dintre cei mai promiţători fotbalişti brazilieni, familia şi Santos au început să profite rapid. În 2009, tatăl şi mama lui Neymar au vândut 40% din drepturile sportive ale jucătorului către DIS Esporte, în schimbul a 2.200.000 de euro.

Un an mai târziu, Santos a mai vândut 5% către Terceira Estrela Investimentos, de această dată pentru 1.5000.000 de euro. După transferul la FC Barcelona, DIS Esporte i-a acuzat pe oficialii lui Santos şi pe membrii familiei lui Neymar de fraudă. Procesul a fost unul lung, iar părţile s-au împăcat în 2021, cu o soluţionare în afara tribunalului.

10) Chiar dacă era unul dintre cei mai talentaţi tineri jucători din competiţia internă, Neymar nu a prins lotul Braziliei pentru Campionatul Mondial din 2010. Mai mult decât atât, actualul star al lui PSG nu s-a regăsit nici pe lista preliminară, motiv pentru care Pele sau Romario l-au criticat dur pe selecţionerul Dunga.

sursă: Fanatik.ro.

Comenteaza