Noaptea nu a fost un sfetnic bun. Universitatea Cluj a pierdut contra Politehnicii Iași

Noaptea nu a fost un sfetnic bun. Universitatea Cluj a pierdut contra Politehnicii Iași
| Foto: FC Universitatea Cluj

Partida reluată din minutul 54 a fost câștigată de oaspeți, care s-au impus cu 2-0 în fața elevilor lui Ioan Ovidiu Sabău.

După emoțiile din startul jocului, când R. Ion a ajuns într-o poziție bun, însă a ratat execuția (2), "studenții" au pus stăpânire pe joc. Echipa clujeană a practicat jocul de pase cu care a obișnuit, chiar dacă mingile lungi pe ruta Mitrea-Popa au apărut mai des decât de obicei. Chiar dacă au controlat partida, elevii lui Ioan Ovidiu Sabău au ajuns greu în preajma careului advers, iar primele ocazii au apărut abia în a doua jumătate a reprizei.

Mai întâi, Alex Chipciu a reluat peste o centrare a lui Dan Nistor (30), pentru ca mai apoi cel de-al doilea să îl pună la încercare pe Ailenei cu un șut din marginea careului, pe care portarul Iașiului l-a parat (32). În finalul reprizei, Popa și-a încercat și el norocul, dar goalkeeper-ul advers a fost la post, iar scorul pauzei a fost 0-0.

Startul actului secund a fost marcat de condițiile meteo potrivnice. Arbitrul a întreupt inițial jocul pentru aproximativ 10 minute din cauza ploii torențiale și a vântului, iar după 7 minute de la revenirea pe teren, centrul a fost nevoit din nou să suspende meciul. La aproape 24 de ore de la întrerupere, jocul s-a reluat din minutul 54.

Revenirea pe gazon nu a fost de bun augur pentru "studenți" care s-au văzut conduși la mai puțin de două minute de la reluare. Miron a greșit inexplicabil, iar Alin Roman a profitat de eroare sa și l-a învins pe Gorcea (56). Din acel moment, Universitatea a fost singura echipă care a contat din punct de vedere ofensiv.

Cu toate acestea, ocaziile la poarta oaspeților au întârziat să apară. O execuție din lovitură liberă trimisă de Nistor (61) și o acțiune a debutantului V. Gheorghe finalizată cu un șut pe direcția portarului (77) au fost singurele momente periculoase izbutite de clujeni.

Spre frustarea fanilor prezenți în tribune, care au venit să își susțină favoriții luni, la prânz, elevii lui Sabău au mai încasat un gol în prelungiri, autorul fiind același Alin Roman. Așadar, Universitatea Cluj a fost învinsă cu 2-0 de Poli Iași, echipă ce ocupa ultima poziție din clasament la începutul etapei.

Comenteaza