Video Notele ZIUA, după miracolul reușit de CFR Cluj în Scoția. Omrani a fost omul meciului pe Celtic Park

Notele ZIUA, după miracolul reușit de CFR Cluj în Scoția. Omrani a fost omul meciului pe Celtic Park
| Foto: facebook.com/cfr1907

Campionii din Liga 1 au reușit o victorie incredibilă pe un stadion legendar al Europei și s-au calificat în play-off-ul Ligii Campionilor.

După victorii cu Astana și Maccabi Tel Aviv, clujenii au întâlnit o fostă campioană a Europei în turul al treilea preliminar. Deși scoțienii erau favoriți și înaintea dublei, dar și după meciul tur, elevii lui Dan Petrescu au reușit o victorie impresionantă pe terenul lui Celtic. Cu o organizare foarte bună, dar și cu un spirit de luptă care a surpins, formația din Gruia a reușit să facă față unui adversar mult mai bine cotat și chiar să obțină un succes nesperat.

Giedrius Arlauskis – nota 6. Deși a avut și intervenții bune, lituanianul a greșit incredibil la cel de-al treilea gol al scoțienilor.

Mateo Susic – nota 7. Fundașul lateral al campioanei a alergat foarte mult în partida cu Celtic și a oferit un exemplu de determinare.

Paulo Vinicius – nota 7. Apărătorul brazilian a fost liderul defensivei clujene pe care a coordonat-o foarte bine.

Andrei Burcă – nota 6. A început foarte bine meciul și a părut de netrecut, însă a comis o gravă eroare la cel de-al doilea gol al lui Celtic.

Mario Camora – nota 7. A făcut un joc defensiv bun și a fost prezent în dese rânduri în ofensivă.

Luis Aurelio – nota 6. Portughezul a evoluat în nota sa obișnuită, dar a greșit la golul al doilea al scoțienilor, după o neînțelegere cu Burcă.

Mihai Bordeianu – nota 7. Mijlocașul central al campioanei a alergat enorm în jocul de pe Celtic Park, însă a avut câteva probleme în a porni contraatacuri.

Damjan Djokovic – nota 8. La fel ca și Bordeianu, croatul a fost prezent aproape de tot terenul, dar a fost mai eficient decât colegul său din linia mediană.

Ciprian Deac – nota 8. Deși nu s-a regăsit în primele minute, internaționalul român a deschis scorul și a fost primul care a declanșat de fiecare dată presingul.

Mario Rondon – nota 6. A părut nervos încă din startul jocului și a fost aproape de a fi eliminat de pe teren.

Billel Omrani – nota 10. Francezul a făcut un meci perfect, în care a înscris de două ori, a pasat decisiv și a coborât și în defensivă.

George Țucudean – nota 8. Introdus la pauză, în locul lui Rondon. Golgheterul din ultimele două sezoane a făcut un meci bun și a fost cel care a închis tabela în minutele de final.

Adrian Păun – nota 7. Introdus în minutul 78, în locul lui Luis Aurelio. A intrat cu o energie bună și a fost cel de la care a pornit cel de-al treilea gol al “feroviarilor”.

Andrei Mureșan – fără notă. Introdus în minutul 83, în locul lui Omrani.

Dan Petrescu – nota 9. Antrenorul campioanei a pregătit excelent partida cu Celtic și i-a studiat pe scoțieni în amănunt. Un procent important din victorie i se datorează tehnicianului.

În play-off-ul Ligii Campionilor, CFR Cluj va evolua împotriva Slaviei Praga. Primul duel se va disputa în Gruia, marți, 20 august.

Rezumatul partidei dintre CFR Cluj și Celtic Glasgow:

Comenteaza