Notele ZIUA după Poli Timișoara – “U” Cluj 1-0. Toți atacanții au luat 4. Și Falub a rămas corigent

Notele ZIUA după Poli Timișoara – “U” Cluj 1-0. Toți atacanții au luat 4. Și Falub a rămas corigent
| Foto: foto Crisitan Cosma/fcuniversitateacluj.ro

Clujenii au pierdut al doilea meci din acest sezon al Ligii a 2-a, într-o partidă în care echipa a dezamăgit în toate compartimentele. Apărarea rămâne una greoaie, mijlocul nu furnizează suficiente baloane utile, iar atacul e în continuare steril pe teren străin.

Așteptările din tabăra clujenilor erau mari, mai ales după victoria categorică din etapa trecută, împotriva Energeticianului. Totuși, echipa lui Adrian Falub a încasat un gol în primele minute și apoi nu a putut sparge barajul defensiv creat de echipa timișoareană. Astfel, “Șepcile roșii” se află la a doua înfrângere din această stagiune, prima fiind împotriva Chindiei Târgoviște, tot în deplasare.

Cosmin Dur-Bozoancă – Nota 6 – Deși a încasat un gol foarte repede, goalkeeper-ul a oferit siguranță defensivei și a mai avut intervenții bune la ocaziile timișorenilor.

Tiberiu Căpușă – Nota 5 – Apărătorul lateral a avut o evoluție asemănătoare cu cea din partida cu Energeticianul și nu s-a remarcat nici defensive, dar nici ofensiv.

Octavian Aburdan – Nota 4 – Lipsa de viteză i-a fost fatală stoperului în partida cu Poli. Fundașul l-a scăpat din marcaj pe Velici, care a înscris unicul gol al partidei.

Andrei Cordoș – Nota 5 – Apărătorul central a evoluat în stilul caracteristic, fără mari greșeli în defensive. Totuși, nu a putut ajuta ofensiva, ca în alte rânduri.

Carol Taub – Nota 5 – La fel ca și celălalt fundaș de bandă, fundașul stânga a avut o evoluție apropiată de etapa precedent. Singura diferență a fost lipsa acțiunilor ofensive din parta apărătorului.

Kofi Twumasi – Nota 5 – Americanul și-a făcut datoria la mijlocul terenului și nu a ieșit deloc în evidență.

Gabriel Giurgiu – Nota 5 – Căpitanul Univeristății se bucură de noul rol pe care îl oferă sistemul lui Falub. Mijlocașul apare din ce în ce mai des în ofensivă și chiar a semnat cea mai mare ocazie a clujenilor în partea a doua a jocului.

George Florescu – Nota 6 – Decarul “Șepcilor roșii” a evoluat din nou convingător și chiar a fost aproape de egalare în prima repriză, când a lovit bara porții timișorene.

Doru Dumitrescu – Nota 6 – Jucătorul sosit de la Viitorul Constanța a evoluat în banda dreaptă a ofensivei clujene, iar în prima repriză a oferit un joc bunși câteva oportunități. Totuși, după pauză nu s-a mai regăsit și a fost înlocuit.

Cristian Gavra – Nota 4 – Golgheterul începutului de sezon nu a mai repetat evoluția bună din primele etape. Atacantul a avut o evoluție ștearsă și nu a putut să treacă de experimentatul cuplu Scutaru-Mera.

Cristian Ene – Nota 4 – Trimis din nou în banda stângă, vârful nu a dat randamentul așteptat. În ciuda faptului că a avut o ocazie în prima repriză, Ene a fost schimbat după 45 de minute.

Denis Hordouan – Nota 4 – Mijlocașul introdus la pauză de Adrian Falub avea misiune de a schimba atacul clujean și de a oferi mai multă viteză. Totuși, evoluția sa a fost una modestă.

Răzvan Greu – Nota 4 – A fost trimis din nou în banda dreaptă, în locul lui Dumitrescu, dar nu s-a adaptat încă noului rol impus de tehnicianul “studenților”.

Marius Coman – Nota 4 – Deși este cea mai bună soluție ofensivă pe care o avea pe bancă Adrian Falub, Coman nu a dat randamentul așteptat deși a avut mai bine de 20 de minute la dispoziție.

Adrian Falub (antrenor) - Nota 4 - Nici după patru etape, tehnicianul nu a reușit să reyolve problemele din apărare, prea lentă pentru a face față presiunii din jocurile în deplasare. De asemenea, a distribuit jucători pe posturi pe care nu dau randament (vezi Doru Dumitrescu, folosit ca atacant extern). De asemenea, Falub s-a dovedit extrem de neinspirat la schimbări, care nu au adus un plus în jocul clujenilor, ci a pus frână ofensivei.  

După patru etape disputate din noul sezon al Ligii a 2-a, Universitatea Cluj ocupă locul nouă, cu șase puncte.

Comenteaza