Notele ZIUA, după succesul CFR-ului cu Astana. Omrani și Arlauskis au fost cei mai buni “feroviari”

Notele ZIUA, după succesul CFR-ului cu Astana. Omrani și Arlauskis au fost cei mai buni “feroviari”
| Foto: facebook.com/cfr1907

Campionii au reușit să întoarcă soarta dublei împotriva kazahilor, după cele trei goluri marcate de francez și o serie de intervenții foarte bune ale lituanianului.

Echipa condusă de Dan Petrescu a reușit să remonteze o diferență de două goluri și să se califice mai departe în Liga Campionilor. Formația din Gruia a practicat un joc ofensiv, total atipic stilului antrenorului. Cu un pressing foarte avansat și susținut, clujenii au reușit să își forțeze adversarii să greșească și au profitat de ezitările fundașilor Astanei. Omrani a fost eroul serii, fiind cel care a înscris cele trei goluri ale campioanei.

Giedrius Arlauskis – Nota 9. Goalkeeper-ul lituanian a avut mai multe intervenții salvatoare pe durata partidei și și-a salvat echipa la ultima fază a meciului.

Mateo Susic – Nota 7. Fundașul bosniac a alergat foarte mult și a fost o prezență constantă și în faza ofensivă.

Paulo Vinicius – Nota 8. Brazilianul a fost liderul defensivei clujene și a avut o evoluție sigură.

Andrei Burcă – Nota 8. Noua achiziție a campioanei a făcut un meci bun și pare că joacă de sezoane bune alături de Vinicius.

Mario Camora – Nota 8. Căpitanul “feroviarilor” a fost din nou unul dintre cei mai buni jucători de pe teren, activ atât în atac, cât și în apărare.

Damjan Djokovic – Nota 7. Croatul a evoluat bine la centrul terenului, însă a ratat mai multe oportunități de a marca.

Mihai Bordeianu – Nota 8. Deși nu s-a văzut foarte mult în faza ofensivă, mijllocașul a făcut risipă de efort și a recuperate multe baloane la centrul terenului.

Juan Culio – Nota 8. În ciuda vârstei, experimentatul mijlocaș al CFR-ului a avut o evoluție solidă, care a amintit de prima sa perioadă alături de formația clujeană.

Ciprian Deac – Nota 8. Internaționalul român a fost “motorul” din ofensivă și a încercat să ofere cât mai multe mingi utile colegilor săi.

Mario Rondon – Nota 7. Fotbalistul din Venezuela s-a zbătut mult în careul advers, însă nu a reușit să înscrie.

Billel Omrani – Nota 10. Francezul a fost eroul serii în Gruia, după o evoluție de excepție, încununată cu trei reușite în poarta Astanei.

Valentin Costache – Nota 7. Introdus în minutul 66, în locul lui Rondon. Tânărul jucător al campioanei nu s-a remarcat în timpul petrecut în teren.

Michael Pereira – fără notă. Introdus în minutul 84, în locul lui Omrani.

Ovidiu Hoban – fără notă. Introdus în minutul 86, în locul lui Deac.

Dan Petrescu – Nota 9. Obligat de circumstanțe, antrenorul a renunțat la stilul său pragmatic, iar formația sa a arătat un fotbal ofensiv, care i-a împins spre calificare.

Următorul adversary al clujenilor în Liga Campionilor este Maccabi Tel Aviv. Până la meciul cu israelienii, “feroviarii” vor înfrunta Academica Clinceni.  

Comenteaza