Notele ZIUA, după un nou meci în care “U” Cluj a pierdut puncte în deplasare

Notele ZIUA, după un nou meci în care “U” Cluj a pierdut puncte în deplasare
FC Universitatea Cluj - Petrolul Ploieşti | Foto: FC Universitatea Cluj / Cristian Cosma

Deși au deschis scorul la Timișoara, clujenii au fost egalați la ultima fază de Ripensia și au ratat șansa de a urca pe podiumul Ligii a 2-a.

Jucătorii Universității Cluj începeau meciul împotriva Ripensiei după o serie de cinci partide fără înfrângere, dintre care două victorii categorice în ultimele două runde din eșalonul secund. În ciuda faptului că Goga a deschis scorul, “studenții” s-au retras și nu au mai contat în atac. Nici timișorenii nu au pus mari probleme defensivei, dar au reușit să egaleze la ultima fază.

Cosmin Dur-Bozoancă – Nota 7 – Portarul clujenilor s-a achitat bine de sarcinile sale și chiar a salvat echipa în startul reprizei secunde, singurele momente când jucătorii Ripensiei au fost periculoși.

Rareș Takacs – Nota 5 – Fundașul lateral a încercat să facă ambele faze, dar o accidentare l-a obigat să părăsească terenul încă din prima repriză.

Octavian Abrudan – Nota 4 – Lipsa de viteză a reprezentat din nou o problemă pentru stoperul clujean. Deși adversarii nu au fost periculoși, lipsa de reacție a lui Abrudan la singura fază în care timișorenii au contat cu adevărat i-a costat pe “studenți”.

Andrei Cordoș – Nota 6 – Apărătorul central al Universității nu a avut mult de muncă împotriva Ripensiei, iar în momentele grele a fost cel care a coordonat defensive.

Dan Berci – Nota 5 – Tânărul fundaș lateral s-a zbătut mult, însă nu a reușit să pună probleme adversarilor. În câteva rânduri a fost depășit ușor de timișoreni.

Gabriel Giurgiu – Nota 6 – Căpitanul clujenilor a avut misiunea de a recupera baloane la mijlocul terenului și s-a achitat foarte bine de această sarcină. Totuși, contribuția sa în ofensivă nu a fost însemnată.

George Florescu – Nota 6 – A avut un început bun de meci, dar treptat a dispărut din jocul echipei sale.

Iuliu Hațiegan – Nota 5 – Trimis în banda dreaptă de Falub, tânărul jucător de atac nu a avut multe realizări, baloanele trimise de el fiind departe de țintă.

Dorin Goga – Nota 8 – Veteranul din atacul “Șepcilor roșii” a fost din nou foarte activ și a reușit să deschidă scorul, ajungând la cota șase goluri marcate în acest sezon.

Cristian Gavra – Nota 6 – Atacantul a fost trimis în bandă de Adrian Falub pentru al doilea meci consecutiv, dar evoluțiile sale nu mai sunt cele de la începutul sezonului. Deși a fost periculos în prim parte a partidei, jocul său s-a stins pe parcurs.

Marius Coman – Nota 5 – Autor al unei duble în partida cu Dacia Unireaa Brăila, atacantul Universității a avut problem serioase în partida cu Ripensia. Lipsa sa de mobilitate a fost principalul factor al unui joc sub așteptări.

Alexandru Coman – Nota 6 – Introdus în minutul 40, în locul lui Takacs. Cea mai recentă achiziție a clujenilor a evoluat în nota sa obișnuită și chiar a reușit un assist la golul lui Goga.

Răzvan Greu – Nota 5 – Introdus în minutul 75, în locul lui Goga. Mijlocașul a fost introdus pentru a aglomera centrul terenului și pentru a menține rezultatul. Nu s-a remarcat în mod special.

Laszlo Sepsi – fără notă – Introdus în minutul 79, în locul lui Marius Coman.

Adrian Falub – Nota 4 – Echipa nu a reușit din nou să se exprime la cel mai înalt nivel și a ratat șansa de a urca pe podiumul ligii secunde. Tactica sa de a se retrage în defensivă a costat formația clujeană două puncte importante.

După 13 partide, Universitatea Cluj se clasează pe poziția a cincea, cu 24 de puncte. Următorul meci pentru clujeni va fi împotriva formației ACS Poli Timișoara, pe teren propriu.

Comenteaza