Notele ZIUA, după victoria surpinzătoare a CFR-ului în fața lui Lazio. Omrani și Arlauskis au fost vedetele serii în Gruia

Notele ZIUA, după victoria surpinzătoare a CFR-ului în fața lui Lazio. Omrani și Arlauskis au fost vedetele serii în Gruia
| Foto: facebook.com/cfr1907

Campionii au reușit un nou succes important în cupele europene, după ce au trecut de câștigătoarea Cupei Italiei, scor 2-1.

Revenirea CFR-ului în grupele Europa League, după o pauză de 10 ani a consemnat o nouă victorie importantă pentru fotbalul românesc. Dacă în urmă cu un deceniu, “feroviarii” învingeau FC Copenhaga, scor 2-0, acum a fost rândul celor de la Lazio. Italienii porneau ca favoriți în duelul din Gruia, însă clujenii au dominat jocul în repriza secundă și au reușit un debut perfect în actualul sezon al Europa League.

Giedrius Arlauskis – Nota 9. Lituanianul a avut mai multe intervenții salvatoare, printre care una chiar în prelungirile jocului, în fața lui Cataldi.

Andrei Peteleu – Nota 7. A fost introdus surprinzător în primul 11, însă a făcut o partidă bună, în fața unor adversari complicați.

Kevin Boli – Nota 8. Francezul a avut o evoluție sigură și și-a completat foarte bine colegii din defensivă.

Andrei Burcă – Nota 8. Fundașul sosit de la FC Botoșani a arătat un joc solid, fiind greu de depășit de către oamenii ofensivi ai italienilor.

Mike Cestor – Nota 8. Stopperul campioanei a impresionat în ultimele secvențe de joc, când a părut imbatabil în duelurile aeriene.

Mario Camora – Nota 7. Căpitanul CFR-ului a alergat mult în banda stângă, însă a fost depășit în unele momente.

Damjan Djokovic – Nota 8. Croatul a fost “motorul” de la mijlocul terenului și omul pe la care au trecut cele mai multe mingi.

Mihai Bordeianu – Nota 7. Mijlocașul CFR-ului a alergat din nou mult și a recuperate mingi importante la centrul terenului.

Adrian Păun – Nota 8. Cel mai bun marcator al “feroviarilor” în campionat a fost aproape invizibil în prima repriză, însă și-a trecut în cont o pasă decisivă în actul secund.

Ciprian Deac – Nota 9. Liderul ofensivei clujene și-a coordonat foarte bine colegii din atac și a fost cel care și-a asumat răspunderea de a executa penalty-ul din prima repriză.

Lacina Traore – Nota 6. Ivorianul nu este încă la capacitate maximă, iar evoluția sa a fost una dezamăgitoare.

Billel Omrani – Nota 9. L-a înlocuit la pauză pe Traore. Atacantul francez a intrat foarte bine în joc, a ratat o ocazie mare, iar cu un sfert de oră înainte de final a adus victoria clujenilor.

Juan Culio – fără notă. L-a înlocuit în minutul 83 pe Păun.

Cătălin Golofca – fără notă. L-a înlocuit în minutul 90 pe Deac.

Dan Petrescu – Nota 9. Antrenorul campioanei a pregătit un nou sistem de joc și chiar dacă echipa nu a impresionat în prima repriză, după revenirea de la cabine, CFR Cluj a dominat partida.

Pentru formația din Gruia urmează derby-ul din campionat, împotriva celor de la FCSB. Partida e programată duminică, de la ora 20:30, pe Arena Națională.

Comenteaza