Noua eră Sabău a început cu o victorie. "Studenții" au învins FC Voluntari

Noua eră Sabău a început cu o victorie. "Studenții" au învins FC Voluntari
| Foto: FC Universitatea Cluj

Echipa clujeană a obținut primul succes al anului în Superligă, scor 2-1, în runda cu numărul 22 din sezonul regulat. 

Disputat pe un teren care părea incompatibil cu fotbalul, meciul a început cu o acțiune a lui Ilie în urmă căreia gazdele au cerut penalty, însă jocul a continuta după consultarea VAR. Jucătorii Universității Cluj au arătat o altă față în noul sistem de joc și au preluat rapid controlul partidei.

Thiam a fost cel mai activ om al echipei clujene și a încercat să îi pună probleme lui Popa cu execuții din afara careului. În două rânduri senegalezul a trimis bine de la distanță, dar balonul a ajuns în afara terenului. Ianis Stoica a fost și el o surpriză plăcută și putea deschide scorul după o jumătate de oră de joc, fiind servit de Chipciu (30).

Tabela s-a modificat în cele din urmă cu 8 minute înainte de pauză. Oancea și Ispas au combinat în flancul stâng, cel din urmă a fost faultat, iar centralul a dictat lovitură liberă. Deși unghiul părea unul complicat, Thiam l-a învins pe Popa și a adus bucuria pe Cluj Arena (37). Așadar, "Șepcile roșii" conduceau la pauză, scor 1-0.

La trei minute după revenirea de la cabine, Meleke a fost eliminat pentru al doilea galben (48), iar tribunele visau deja la cele trei puncte. "Studenții" au setat ritmul partidei în minutele ce au urmat, însă s-au văzut egalați după mai bine de o oră de joc.

Ispas a pierdut mingea într-o zonă periculoasă, Costin a centrat, Iliev a respins, dar Damașcan a rămas singur cu poarta goală și a restabilit egalitatea (62). Răspunsul a venit din gheata lui Thiam, al cărui șut deviat a fost respins greu de Popa (63).

Goalkeeper-ul oaspeților a părut de netrecut în actul secund și s-a opus la execuția puternică a lui Bic și în postură de 1 la 1 contra lui Stoica. Sabău a mutat ofensiv, iar presiunea la poarta ilfovenilor s-a intensificat. Același Popa a respins acrobatic și lovitura de cap trimisă de Filip din apropiere (84), însă nu l-a mai putut bloca pe Fulop.

Dintr-un grup numeros de jucători, atacantul Universității Cluj a reușit să trimită spre poartă și a scuturat plasa (88). "Studenții" au gestionat excelent finalul de meci și a reușit să obțină o victorie așteptată încă din luna octombrie.

Comenteaza