Noul număr 9 de la "U". A înscris 4 goluri şi e urmaşul lui Iuliu Haţieganu

Noul număr 9 de la
Este al patrulea golgheter al echipei şi un produs al centrului de copii şi juniori de la Universitatea Cluj.

Iuliu Haţiegan a făcut primii paşi în sportul rege la vârsta de 10 ani. Pasiunea pentru fotbal a deprins-o de la bunicul său, un mare fan al "Şepcilor roşii".

"Aveam doar trei ani când am văzut primul meci al Universităţii, pe stadion. După o vreme, am continuat să merg la partidele echipei şi să stau în galerie", a spus jucătorul "studenţilor", într-o declaraţie de pe pagina oficială de Facebook a clubului.

Atacantul de 18 ani a înscris patru goluri în actuala stagiune şi este un produs al centrului de copii şi juniori de la "U" Cluj.

"Pentru mine, este un vis împlinit. Întotdeauna mi-am dorit să joc aici şi sper să confirm. Septimiu Ormenişan a fost primul meu antrenor, iar apoi m-am pregătit sub comanda lui Costică Olariu", a afirmat fotbalistul "alb-negrilor".

Noua vedetă a Universităţii este urmaşul profesorului Iuliu Haţieganu, fondatorul Parcului Sportiv botezat după numele său.

"Am aflat din familie că sunt o rudă îndepărtată de-a sa. Din certificatul de naştere al tatălui meu lipseşte o literă, motiv pentru care numele meu e Haţiegan", a declarat acesta.

Haţiegan a fost decisiv pentru "studenţi" în ultimul meci de campionat. În minutul 71 al partidei cu Sticla Arieşul Turda, tânărul jucător a înscris pentru 2-2, contribuind la evitarea primei înfrângeri a Universităţii din acest sezon. Cele două formaţii se vor întâlni şi în Cupa României. Meciul se va disputa miercuri, de la ora 16:00, pe Cluj Arena.

"Sper să ajungem cât mai departe în cupă, să obţinem cât mai multe victorii în campionat şi la finalul acestui sezon să promovăm. Eu îmi doresc să fiu sănătos şi să marchez cât mai multe goluri", a mai spus el.

Când nu se află pe terenul de fotbal, Haţiegan îşi petrece timpul liber urmărind filme sau ascultând diverse stiluri muzicale. Serialul său preferat este Prison Break.

"Îmi place să ascult piese motivaţionale, care îţi transmit un mesaj. Nu pot să spun că am o formaţie preferată, aşa cum nici în fotbal nu am idoli. Încerc să mă inspir de la mai mulţi jucători, să iau ce e mai bun de la fiecare", a subliniat Iuliu Haţiegan.

Iuliu Haţiegan şi-a început cariera la "U", pe când avea doar 10 ani. Este născut în Cluj-Napoca, evoluează pe postul de atacant şi poartă numărul 9.

Elevul lui "Papi" a marcat 4 goluri în actuala stagiune, trei dintre ele în ultimele două meciuri. Este al patrulea golgheter al Universităţii Cluj, după Lemac (8), Goga (6) şi Pintea (5).

Comenteaza