NTT DATA România susține viitorul fotbalului românesc

NTT DATA România susține viitorul fotbalului românesc
| Foto: foto facebook.com/cfr1907clujjuniori

Furnizorul de servicii şi soluţii software sprijină Centrul de Copii și Juniori al campioanei României, CFR 1907 Cluj.

Despre compania NTT DATA România  se știe că este unul dintre cei mai importanți susținători ai sportului clujean. În afara campioanei din Liga 1, NTT DATA România mai susține echipa de volei feminin a Universității Cluj, dar și clubul de tenis de masă la care sunt legitimați Irina Rus și Rareș Șipoș, medaliați la Europenele de la Cluj.

Atunci când se vorbește de CFR Cluj, gândul zboară la vedetele din primul 11. Echipa din Gruia are și un Centru de Copii și Juniori performant, care a furnizat fotbaliști chiar către prima echipă. Aproximativ 280 de copii evoluează în culorile campioanei României, încă de la vârsta de 6 ani.

Cei care ajung la categoria de vârstă U19 au șansa de a evolua în Liga a 3-a pentru echipa secundă a “feroviarilor” și, mai apoi, pot avea șansa de a fi promovați în lotul campioanei. Fost coordonator al Centrului și actual antrenor, Janos Mezei a vorbit despre juniorii CFR-ului, dar și despre importanța sprijinului primit de la NTT DATA România.

Ce performanțe au reușit grupele de juniori ale CFR-ului?

Nu știu dacă se poate vorbi despre performanță la copii și juniori deoarece eu consider, ca și antrenor, că obiectivul nostru nu sunt rezultatele, ci a avea copii care după ani de muncă să tindă spre echipa de seniori. Totuși, acum doi ani, echipa de juniori A a fost campioană națională.

Aceeași echipă, anul trecut a ocupat locul al treilea în Liga Elitelor. Grupa U17 a fost pe podium în campionatul național, iar multe din grupe au fost calificate la turnee finale. Rezultate există în cadrul centrului de copii și juniori.

În ce constă sprijinul oferit de NTT DATA România?

În primul rând, aș vrea să mulțumesc pentru sprijinul acordat. În fiecare an, cu ajutorul NTT DATA România , juniorii U13 participă în Germania la o competiție internațională. Turneul se desfășoară în sală, cu mantinelă, joc care la noi în țară nu există.

Fără sprijinul NTT DATA România, copiii nu ar putea avea parte de această experiență. În ultimii ani, Centrul de Copii și Juniori a primit un ajutor financiar, prin care peste 200 de copii au beneficiat de echipament de joc și de antrenament.

Cât de importantă este susținerea NTT DATA România ?

Sprijinul celor de la NTT DATA România este extrem de importantă. Exista mai mulți factori, dar în primul rând este cel financiar. Nu toți părinții au posibilitatea de a-i ajuta pe copii. Deseori, cei mai nevoiaşi sunt și cei mai talentați.

Ce valori le sunt insuflate copiilor care vin la CFR Cluj?

Exemplul pe care copiii  îl urmează este echipa de seniori. În primul rând trebuie să aibă cunoștințe despre echipă. Ei au acces pe stadion, văd jocurile CFR-ului. Jucătorii de la grupele mari de vârstă au exemple clare la prima echipă, precum Ciprian Deac sau Juan Culio.

Care sunt vârfurile de generație din Centrul de Copii și Juniori al CFR-ului?

Avem foarte mulți copii talentați, care sper că vor confirma în perioada următoare. Nu aș vrea să dau nume, nu vreau să supăr pe nimeni, dar veți auzi cu siguranță de acești jucători.

Poza noua 04.09.2018

Claudiu Petrilă, produs al CFR-ului este unul dintre cei mai importanți jucători ai naționalei U19 (foto: frf.ro)

Care sunt cei mai importanți jucători crescuți de CFR Cluj?

Este o listă foarte lungă de jucători, despre care lumea nu prea știe. Se crede că în cadrul clubului nostru nu se promovează juniori. Aș vrea să spun că nu este adevărat, avem copii valoroși, dar având în vedere că la nivelul echipei de seniori concurența este foarte mare, juniorii nu au cum să intre.

Poza noua 04.09.2018

Alexandru Păun, unul dintre oamenii de viitor din echipa de seniori a campioanei (foto: facebook.com/cfr1907)

Totuși jucători importanți crescuți de CFR sunt Neluț Roșu, care joacă acum la Astra și a fost campion cu Viitorul. Un altul este Sergiu Negruț, care evoluează în prima ligă din Bulgaria. Sergiu Buș este un nume important, a jucat chiar și în Anglia. Iar în echipa CFR-ului este Păun, care a venit la noi la vârsta de 14 ani.

Comenteaza