Nu e CFR, e FCSB. Un mijlocaș crescut de ”U” a semnat cu echipa lui Becali

Nu e CFR, e FCSB. Un mijlocaș crescut de ”U” a semnat cu echipa lui Becali
Fostul mijlocaș al Universității Cluj, Olimpiu Moruțan (18 ani), a bătut palma cu vicecampioana României.

După mai multe luni de negocieri cu FC Botoșani, FCSB a reușit într-un final să-l transfere pe Moruțan. El va continua la formația din Moldova până la vară, urmând apoi să se alăture steliștilor.

"Pentru mine este un vis implinit, deoarece am ales cu sufletul. Am venit la Steaua să muncesc și să ajung titular. Nu imi este frică de concurență și vreau în scurt timp să prind si echipa națională. Să fie într-un ceas bun!", a spus Moruțan, pe pagina oficială de Facebook a "roș-albaștrilor".

În schimbul jucătorului de 18 ani, vicecampioana României va plăti 700.000 de euro. La această sumă se mai adaugă 300.000 dacă echipa se va califica în grupele Ligii Campionilor cât timp Moruțan este sub contract. FC Botoșani va mai primi 200.000 de euro în funcție de performanțele obținute de Moruțan la FCSB și echipa națională, dar și 20% dintr-un viitor transfer.

Moruțan a fost dorit de mai multe echipe din străinătate, printre care Atalanta, PSV Eindhoven, Șahtior Donețk sau Dinamo Kiev. Și CFR Cluj l-a vrut pe mijlocașul crescut de rivala "U". În schimbul lui Moruțan, s-a zvonit că "feroviarii" voiau să dea 1 milion de euro. Până la urmă, echipa antrenată de Dan Petrescu a renunțat la această idee, considerând că pretențiile lui FC Botoșani sunt prea mari.

Olimpiu Moruțan a strâns 21 de meciuri și a înscris 2 goluri în actuala ediție de campionat. Și-a început cariera la "U" Cluj și joacă la Botoșani din vara lui 2016. Este cotat la 600.000 de euro pe portalul transfermarkt.com.

Comenteaza