Nuno Claro, CFR Cluj: Nu renunţ la contract pentru că vrea Paszkany

Nuno Claro, CFR Cluj: Nu renunţ la contract pentru că vrea Paszkany
Conflictul dintre portughezul Nuno Claro Simões Coimbra şi campioana României, CFR Cluj, tinde să ia proporţii. Şicanat de şefii grupării din Gruia, portarul lusitan ia poziţie şi le transmite acestora: "Potoliţi-vă, nu plec de la CFR doar pentru că vreţi voi"!

Aflat în dizgraţia CFR Cluj, Nuno Claro (32 de ani) a ajuns să se antreneze cu grupele de copii şi juniori ale clubului campion al României, i-a fost reziliat contractul de chirie a locuinţei de serviciu, i-a fost anulat pînă şi permisul prin care avea dreptul să parcheze maşina în spaţiul amenajat în incinta clubului clujean. "I-am propus să plece de la noi. Nu vrem să continuăm înţelegerea cu el pentru că nu mai este de nivelul pretenţiilor noastre. În plus, în spate, poartă povara unor lucruri despre care este mai bine să nu vorbesc", a justificat preşedintele Iuliu Mureşan poziţia clubului. Mai mult, patronul Arpad Paszkany l-a acuzat direct de "legături cu lumea interlopă a Clujului"!

"Credem că aceste acuzaţii sunt o tentativă nouă de intimidare a sportivului. Sperăm că domnii de mai sus să aibă probe pentru afirmaţiile făcute fiindcă altfel se expun răspunderii juridice pentru prejudicii de imagine aduse unui sportiv", a fost replica dată de sportiv prin intermediul avocatului Radu Nemeş, citat de bloggerul Ovidiu Ciutescu. Nuno Claro spune că ceea ce i se întâmplă reprezintă o practică destul de folosită de gruparea ardeleană: "Asta este doar strategia lor ca eu să-mi reziliez contractul fără ca ei să-şi plătească datoriile faţă de mine. Nu am fost singurul asupra căruia au fost făcute presiuni de acest tip, nici ultimul. Ceilalţi jucători au plecat acceptându-le condiţiile, dar, până în momentul de faţă, sunt singurul care şi-a cerut drepturile şi a încercat să le ţină piept. Eu îmi respect zilnic partea mea de contract, iar tot ceea ce vreau este ca şi ei să şi-o respecte pe a lor"

La ora actuală, între clubul CFR şi sportiv există un litigiu, având ca obiect atât plata sumelor restanţe, cât şi respectarea de către club a altor obligaţii contractuale. Rezolvarea acestui litigiu este Nuno Claro, ar trebui să se poarte la masa negocierilor şi nu în presă, spun reprezentanţii jucătorului: "Declaraţiile făcute în presă de reprezentaţii clubului, cum că jucătorul nu face parte din lot, contrazic documentele pe care şi-au întemeiat apărarea în faţa Comisiei, unde afirmă că jucătorul în cauză este un membru marcant al echipei, care este apreciat şi care face parte din lotul CFR. Când spun adevărul?. Refuzurile repetate ale clubului de a discuta pentru stingerea acestor neînţelegeri juridice cu Nuno Claro, precum şi ieşirile mediatice ale reprezentanţilor CFR, ne fac să dăm dreptate presei şi să presupunem că reprezentanţii încearcă să distragă atenţia de la alte probleme pe care le au la club, în vestiarul echipei. Exercitând asupra jucătorului şi presiuni mediatice, pe lângă cele pe care le fac în mod curent, prin nerespectarea clauzelor contractuale, CFR-ul încearcă să transforme jucătorul Nuno Claro într-un ţap ispăşitor al unor eventuale eşecuri, încă neaparute", a conchis Nemeş.

Etichete
Comenteaza