O arenă din Româna va găzdui meciuri la Campionatul Mondial de Hochei

O arenă din Româna va găzdui meciuri la Campionatul Mondial de Hochei
| Foto: Facebook - FRGH

O arenă din România va găzdui meciurile din grupa A de la Campionatul Mondial de Hochei din 2025.

Municipiul Sfântu Gheorghe va găzdui Campionatul Mondial de hochei, Divizia I, Grupa A, la masculin, ce va avea loc anul viitor, a anunţat vineri, Federaţia Română de Hochei pe gheaţă.

„Vom găzdui grupa de Campionat Mondial de anul viitor! La Sepsi Arena din Sfântu Gheorghe se vor juca meciurile Diviziei I/A, echipa noastră naţională urmând a întâlni Marea Britanie, Italia, Polonia, Japonia şi Ucraina. Delegaţia FRHG de la Congresul Anual al IIHF a primit astăzi confirmarea organizării competiţiei din 27 aprilie - 3 mai 2025", se arată pe pagina de Facebook a Federaţiei Române de Hochei.

Sala polivalentă Arena Sepsi, aflată la ieşirea din municipiul Sfântu Gheorghe spre Miercurea Ciuc, a fost inaugurată în anul 2017, după trei ani de la punerea pietrei de temelie.

Aceasta are o capacitate de 3.000 de locuri în tribune şi circa 450 de locuri de parcare pentru autoturisme şi autocare şi a fost astfel concepută astfel încât să poată găzdui atât competiţii sportive, cât şi diverse evenimente culturale şi artistice. Valoarea investiţiei s-a cifrat la peste 19 milioane de euro, banii fiind alocaţi din bugetul de stat prin Compania Naţională de Investiţii.

„Cred că numai municipiul Sfântu Gheorghe are în România, în acest moment, infrastructura necesară unde să se poată organiza aceste eveniment important. Sepsi Arena niciodată până acum nu a fost transformată în teren de hochei (...), dar tribunele sunt retractabile şi au fost concepute astfel pentru că terenul de hochei este mai mare decât un teren de handbal sau de baschet. La evenimentele culturale de multe ori au fost retractate şi vom face acolo un teren de hochei unde vom organiza Campionatul Mondial din 2025", a declarat, pentru AGERPRES, primarul Antal Arpad.

Comenteaza