O clujeancă este campioană naţională la box de patru ori consecutiv VIDEO

O clujeancă este campioană naţională la box de patru ori consecutiv VIDEO
La doar 17 ani o clujeancă face spectacol în ringul de box. Ioana Mera, tânăra pugilistă a Clujului, a venit acasă cu o medalie de aur de la Campionatele Naţionale de box, desfăşurate la Mangalia. Ioana este si campioană europeană, titlu pe care îl va avea de apărat în septembrie, în Franţa. Visele ei nu se opresc aici: în luna octombrie vrea să devină campioană mondială.

Ioana Mera spune că s-a apucat de acest sport datorită fratelui ei mai mare, sportiv şi el .

"Pasiunea a început că fratele meu mai mare, Bogdan, făcea box şi cum eram mai năzdrăvană pe acasă, el s-a gândit să îmi zică "hai cu mine" la antrenamente", a explicat Ioana.

După doar o lună de antrenamente, Ioana a intrat în ring.

"Era o tipă acolo care mă invidia şi nu-i plăcea de mine şi fix cu ea m-a pus şi atunci am luat o bătaie bună şi frumasă şi de acolo a început totul. Atunci am început antrenamentele serioase şi atunci am vrut să-mi iau revanşa şi din nou după câteva săptămâni m-a pus cu ea în ring şi atunci mi-am luat revanşa încât s-a şi lăsat de box", a povestit Ioana.

Ioana a devenit, week-end-ul trecut, pentru a patra oară campioană naţională consecutiv. Acum tânăra are planuri mari pentru viitor.

Pugilista de 17 ani este lăudată şi de antrenorul ei, care spune despre ea că este o fată muncitoare şi conştiincioasă.

"Ioana e un copil deosebit. E dotată din toate punctele de vedere psihic şi fizic şi am cu cine vorbi. Eu cu ea, la 17 ani, mă sfătuiesc în sală pe ce program facem mai departe", a declarat Sever Ban, antrenorul pugilistei.

Ioana Mera face box de la vârsta de 12 ani şi se antrenează pe zi câte 5 ore.

Reporter: Anca Baciu
Imagine: Florin Dan

Comenteaza