O colaborare de succes: NTT DATA România și Centrul de Arte Marțiale Tengu

O colaborare de succes: NTT DATA România și Centrul de Arte Marțiale Tengu
| Foto: facebok.com/centrultengu

Furnizorul de servicii şi soluţii software sprijină clubul clujean care a obținut cele mai importante performanțe în MMA pentru oraș.

Centrul de Arte Marțiale Tengu a luat naștere în 2005 și a fost înființat de antrenorul Levente Laczko, deținător a 2 dan în Jiu-Jitsu și Kyokushin Budokai. Clubul este unul relativ nou și participă în competițiile de arte marțiale de  șase ani. Numele clubului vine din japoneză, unde Tengu desemnează un om cu capacități supranaturale.

“De când am început să practic artele marțiale, în 1986, am căutat realitatea. La început a fost pentru autoapărare și am trecut prin mai multe stiluri, de la Jiu-Jitsu la Kickboxing. Perfomanțele notabile pentru clubul nostru au început imediat după colaborarea cu NTT DATA România: în trei ani am reușit să aducem cele mai importante titluri de până acum în MMA pentru Cluj-Napoca”, povestește Levente Laczko.

Antrenorul a vorbit despre grupele de copii ale centrului. “Tengu are propriile grupe de copii, unde micuții studiază arte marțiale combinate cu jocuri și concursuri, menite să le dezvolte atenția, coordonarea, disciplina și nu în ultimul rând fizicul. E un lucru mai multe decât important să existe o cultură a mișcării. Majoritatea copiilor, când vin la antrenament, nu vor doar să dea la sac, iar noi avem un sistem de jocuri care să îi ajute. Dintre copiii aceștia am crescut luptători, printre care Andrei Verde, un tânăr de 19 ani, care are deja 25 de meciuri și a luptat în organizații puternice”, a precizat Laczko.

Poza noua 04.02.2019

foto facebook.com/centrultengu

Performanțele obținute de Centrul de Arte Marțiale Tengu

Titlul și centura europeană Kombat League 2016 – Andrei Pisari (prima centură Kickboxing profesionist în Cluj-Napoca)

Campion European amatori 2016 – Dorin Stan

Campioni Mondiali amatori 2017 – Dorin Stan, Cosmin Văduvă

Campion RXF (cea mai prestigioasă organizație de MMA din România și din această zonă a Europei) 2017 – Bogdan Barbu

Centura Transilvaniei 2017 – Adrian Cibu

Campion Eagles (organizație din Republica Moldova, în care luptă în principal sportivi din fostul spațiu sovetic) 2018 – Bogdan Barbu

După victoria din Eagles, Bogdan Barbu a devenit singurul român care deținea două centuri ale unor organizații din două țări diferite. Sportivul a ocupat și primul loc în clasmentul sportivilor din Balcani. Luptătorul se află sub contract cu ACA, una dintre cele mai importante organizații de MMA din lume.

“Să ne gândim la UFC sună foarte bine, însă noi, realist vorbind, ne luptăm cu niște sportivi foarte puternici. Vorbim despre o organizație din Cecenia, care are în fiecare sală câte 10 sportivi de perfomanță. Când se antrenează sunt 30-40 de oameni la aceeași categorie, toți foarte buni, iar dintre ei noi ne luptăm cu cel mai bun.

Poza noua 04.02.2019

Levente Laczko (centru stânga) alături de Bogdan Barbu (centru dreapta), Foto: facebook.com/centrultengu

Chiar dacă avem antrenori buni și Bogdan are doi colegi de antrenament foarte buni, este dificil să te lupți cu ceilalți sportivi. Ei au o bază de selecție uriașă, în comparație cu noi. Noi dacă o să ne descurcăm bine în această organizație ar fi extraordinar”, a dezvăluit Levente Laczko.

Antrenorul a explicat cât de important este sprijinul companiei pentru sportivii de la Tengu. ”Apreciem foarte mult implicarea NTT DATA Romania în comunitatea locală. Pentru noi, susținerea lor este foarte importantă. Avem nevoie de pregătire de cel mai înalt nivel, iar în România este foarte greu de găsit așa ceva. Bogdan Barbu face trei antrenamente pe zi, nu poate avea și un job pe lângă. Orice deplasare, chiar și pentru antrenamente costă. În Republica Moldova este cel mai apropiat loc unde se poate antrena cu sportivi asemănători celor pe care îi întâlnește în meciuri”, a spus Laczko.

În afară de sportul de performanță, Tengu colaborează și cu alte organizații pentru a ajuta copiii crescuți în zone defavorizate. Laczko a oferit și exemplul unui tânăr consumator de droguri, care după doi ani de antrenament a devenit vicecampion mondial. ”Noi în primul rând dorim să avem un impact pozitiv în comunitate și în societate. Cel mai important lucru pe care îl poți face ca individ este să oferi un exemplu pozitiv pentru cei din jurul tău. Dacă devii un model pentru ceilalți trebuie să fii atent la ceea ce faci.

Vrem să fim recunoscuți pentru faptul că după ce trec pe la noi, oamenii devin schimbați în mai bine. Acest lucru este mai important decât centurile și titlurile. Pentru 2019 avem deja câteva propuneri de la diferite organizații. Cel mai înalt nivel este cel din ACA, unde ne dorim foarte mult să demonstrăm. Dar la orice competiție vom merge ne dorim să câștigăm”, a încheiat antrenorul.

Comenteaza