O nouă deplasare pentru “U” Cluj. Duel de foc pentru “studenți”, cu Aerostar Bacău

O nouă deplasare pentru “U” Cluj. Duel de foc pentru “studenți”, cu Aerostar Bacău
| Foto: Cristi Cosma/fcuniversitateacluj.ro

“Șepcile roșii” se duelează cu o formație care luptă pentru evitarea retrogradării, dar care a pus probleme serioase echipelor din fruntea clasamentului Ligii a 2-a.

După ce au obținut, la Oradea, o victorie ce i-a dus pe locul a doilea în clasament, clujenii au parte de o nouă deplasare. Universitatea va juca la Bacău, împotriva lui Aerostar, formație care și-a revenit spectaculos sub comanda lui Florin Bratu. De altfel, va fi primul duel dintre Bogdan Lobonț și fostul atacant din postura de antrenori, după ce cei doi au fost colegi atât la Dinamo, cât și la echipa națională.

“U” Cluj traversează o perioadă excelentă și nu a cunoscut gustul înfrângerii în ultimele 17 partide. De altfel, “studenții” au câștigat ultimele șase partide din campionat. După ce în primele două meciuri din noul an, jocul nu a convins, clujenii au arătat mai bine la Oradea și se află pe un trend ascendent.

După un început slab de sezon, în care părea condamnată la revenirea în Liga a 3-a, formația băcăuană a reușit să iasă din zona fierbinte a clasamentului. Numirea lui Florin Bratu a adus un plus pentru Aerostar, care ocupă în prezent locul 14 în ierarhia eșalonului secund. Cu două victorii și o remiză în ultimele cinci partide, moldovenii au fost de fiecare dată un adversar complicat pentru formațiile din fruntea clasamentului.

În partida tur, Universitatea s-a impus la limită, scor 3-2, prin golurile lui Gavra, Kofi și Takacs, ultimul cu o reușită superbă. Duelul de la Bacău va fi și unul al golgheterilor, în echipa clujeană fiind prezenți Pîrvulescu (14 goluri) și Gavra (13), în timp ce la Aerostar evoluează Buhăcianu (13) și Vraciu (11).

Universitatea Cluj ocupă locul al doilea în liga secundă, cu 53 de puncte, iar Aerostar se află pe poziția 14, cu 26. Partida contând pentru etapa a 25-a se va disputa sâmbătă, de la ora 15:00. În aceeași rundă, Chindia se deplasează la Mioveni, Academica Clinceni și Sportul Snagov vor evolua la Timișoara împotriva lui ACS Poli, respectiv a Ripensiei, iar Petrolul va primi vizita Energeticianului.

Comenteaza