O nouă victorie în “Derby-ul Ardealului” pentru U-BT

O nouă victorie în “Derby-ul Ardealului” pentru U-BT
| Foto: foto u-bt.ro

Clujenii s-au impus în primul meci din finala mică a Ligii Naționale, scor 94-89.

Partida din Sala Polivalentă a avut un start echilibrat, datorat celor două defensive bune. Totuși, la jumătatea sfertului, oaspeții s-au distanțat la două posesii. Pe fondul lipsei de idei din ofensiva clujeană, echipa lui Dan Fleșeriu și-a mărit treptat avantajul. Astfel, după primele 10 minute, scorul era 31-20 pentru CSU Sibiu.

În sfertul secund jocul a continuat în aceeași manieră. U-BT nu și-a găsit ritmul în atac, iar sibienii au controlat autoritar partida și și-au menținut avantajul. Totuși, pe final de sfert elevii lui Mihai Silvășan au revenit pe tabelă, după ce au trecut la o defensivă mai agresivă, care i-a surpins pe oaspeți. Scoul pauzei a fost 48-45 pentru echipa sibiană.

La revenirea de la vestiare, echipa clujeană a fost mai conccentrată și a reușit să preia conducerea. Totuși, oaspeții au revenit repede în avantaj, iar jocul a intrat într-un echilibru total. Cele două formații au mers cap la cap, iar scorul înaintea ultimelor 10 minute era 68-67 pentru U-BT.

Echilibrul de pe parchet a continuat și în ultima parte a partidei. Cele două echipe nu au reușit să se distanțeze la mai mult de o posesie față de adversari. În cele din urmă, “studenții” au reușit să se distanțeze decisiv. Clujenii au profitat de rotația mai bună și de oboseala titularilor Sibiului. Căpitanul Rasic a fost omul finalului de meci, reușind două aruncări de trei puncte importante, iar U-BT s-a impus cu 94-89.

Cei mai buni marcatori ai clujenilor au fost Rasic (23 de puncte, 4 recuperări), Drungilas (17 puncte, 4 recuperări) și Barro (13 puncte, 8 recuperări). De la CSU Sibiu s-au remarcat Pratt (22 de puncte, 8 assisturi), Laser (21 de puncte, 9 assisturi) și Cooper (21 de puncte, 7 recuperări).

Meciul doi al finalei mici va avea loc miercuri, 6 iunie, de la ora 18, în Sala Sporturilor “Transilvania”.

Comenteaza