O singură variantă pentru Miriuţă cu "lanterna roşie": victoria

O singură variantă pentru Miriuţă cu
Dacă învinge la Timişoara, locul 14 în Liga 1, CFR poate depăşi în clasament campioana Astra.

Vasile Miriuţă a prefaţat, vineri, partida CFR-ului cu ACS Poli Timişoara, din etapa cu numărul şase a Ligii 1. În cazul unei victorii în Banat, coroborată cu o înfrângere a Astrei la Voluntari, formaţia din Gruia poate depăşi în clasament deţinătoarea titlului. Giurgiuvenii se află pe locul 11, cu 4 puncte, iar CFR, cu o poziţie mai jos şi 2 puncte. În etapăa precedentă, cele două s-au întâlnit în meci direct, iar "feroviarii" ai ieşit învingători (5-1).

"Aveam mare nevoie de o victorie cu Astra, atât fizic, cât şi mental. Mâine vom avea, însă, un meci foarte dificil şi trebuie să fim atenţi. Am urmărit jocul Timişoarei cu Craiova şi pot spune că au o echipă agresivă, cu jucători experimentaţi. Pe Gabi Cânu l-am antrenat în perioada când eram la Ceahlău", a spus antrenorul clujenilor.

"Bărbuţ este un fotbalist talentat, rapid, dar vom avea grijă şi de el. Timişoara a plecat cu 14 puncte în minus. Nu e uşor să porneşti cu un asemenea handicap, o ştim şi noi. Dar s-au descurcat remarcabil atât cu Viitorul, cât şi cu CSU Craiova", a declarat Miriuţă.

Acesta a comentat situaţia jucătorilor accidentaţi din lotul "feroviarilor". "În afară de Camora, ceilalţi jucători sunt disponibili. Nu ştiu nimic despre vreo plecare din echipa noastră. Însă, dacă vin oferte avantajoase atât pentru jucători, cât şi pentru club, nu avem ce face", a afirmat antrenorul CFR-ului.

Tehnicianul formaţiei "vişinii" a vorbit şi despre transferul fundaşului dreapta, Laurenţiu Rus. "A venit de 2-3 zile la noi. Acum nu o să joace, dar în pauza care o să vină are timp suficient să se pregătească pentru partidele următoare", a explicat Vasile Miriuţă.

Fundaşul dreapta Andrei Peteleu a fost unul dintre cei mai buni fotbalişti ai CFR-ului din victoria cu Astra. Acesta a debutat la formaţia din Gruia în confruntarea cu CSU Craiova, din Cupa Ligii.

"Victoria cu Astra a fost ca o gură de aer pentru noi. Situaţia s-a schimbat în bine. Dar noi vom trata cu seriozitate meciul de la Timişoara. E o diferenţă mare de recuperat pentru ei, însă nu mai au nimic de pierdut şi cred că vor juca relaxaţi. Eu vin după o perioadă de 8 luni în care nu am jucat. Dar, cu ajutorul colegilor şi al antrenorilor, am reuşit să mă acomodez", a declarat apărătorul din banda dreaptă.

"Acum nu rămâne decât să ne străduim să acumulăm puncte meci de meci. Dacă nu eram pe minus, în clipa de faţă eram mult mai sus în clasament", a mai spus jucătorul de 24 ani.

Partida dintre CFR şi ACS Poli Timişoara se va desfăşura sâmbătă, pe stadionul Dan Păltinişanu, de la ora 18:30. Meciul poate fi urmărit la TV pe Digi, Dolce şi Look.

Comenteaza