Oamenii de fotbal din Cluj, optimişti înaintea disputei cu Kazahstan. Iuliu Mureşan: La nivel tehnic, suntem peste ei

Oamenii de fotbal din Cluj, optimişti înaintea disputei cu Kazahstan. Iuliu Mureşan: La nivel tehnic, suntem peste ei
Naţionala României va înfrunta marţi, 11 octombrie 2016, reprezentativa Kazahstanului, la Astana, în cel de-al treilea meci din preliminariile Campionatului Mondial din 2018.

Naţionala României va înfrunta marţi, 11 octombrie 2016, reprezentativa Kazahstanului, la Astana, în cel de-al treilea meci din preliminariile Campionatului Mondial 2018.

În primele două jocuri, elevii lui Christoph Daum au înregistrat un egal (1-1 cu Muntenegru, la Cluj) şi o victorie (5-0 cu Armenia, la Yerevan). De partea cealaltă, Kazahstanul a avut un start surprinzător (2-2 cu Polonia, la Astana), dar a suferit o înfrângere drastică în faţa muntenegrenilor (0-5, la Podorica).

Iuliu Mureşan, preşedintele celor de la CFR Cluj, îi vede favoriţi pe "tricolori" în partida de la Astana.

"Va fi mult mai greu, având în vedere că vom juca pe teren sintetic şi la temperaturi scăzute. Dar diferenţa o va face starea de fapt şi forma jucătorilor. La nivel tehnic, suntem peste ei. Eu cred că vom câştiga. Avem un moral foarte ridicat după victoria cu Armenia şi alte trei puncte ne-ar da o oarecare speranţă pentru meciul cu Polonia, de luna viitoare", a declarat oficialul "feroviarilor" pentru ZIUA de CLUJ.

Fostul jucător al "Şepcilor roşii", Cristi Pojar, se aşteaptă la un meci diferit faţă de cel cu Armenia.

"Nu ştiu dacă vom reuşi să realizăm acelaşi scor. La Yerevan am avut superioritate numerică în cea mai mare parte a jocului, plus acel penalty. Pe doi dintre jucătorii armenilor - Ozbiliz şi Pizzelli - i-am antrenat când eram la Kuban Krasnodar. Moralul e foarte bun, însă, şi sper ca domnul Daum să ştie cum să gestioneze acest moment", a spus fostul secund al lui Petrescu de la Kuban, Dinamo Moscova şi Unirea Urziceni.

Pojar crede că suprafaţa de joc şi climatul din Kazahstan ar putea reprezenta o problemă majoră pentru Naţionala lui Christoph Daum.

"Schimbarea bruscă de temperatură îi poate afecta. Aţi văzut ce a păţit selecţionata Poloniei. Eu îmi doresc să învingem, dar trebuie să fim atenţi. Din câte a spus Deac, care evoluează acolo, fotbalul lor s-a dezvoltat destul de mult. Jucătorii din naţionala Kazahstanului au şi prime pentru fiecare meci, iar asta îi va motiva. Dar noi pornim ca favoriţi. 6 puncte acum ne vor da un ascendent bun pentru partida următoare, cu Polonia", a mai zis el.

Antrenorul echipei de fotbal a Universităţii "Babeş-Bolyai", Septimiu Ormenişan, are încredere în metodele noului selecţioner.

"Este o altă atitudine. Se acordă mai mult credit tinerilor şi asta contează foarte mult pentru fotbalul nostru. Încet-încet, se schimbă şi mentalitatea. Nu ne va fi uşor cu Kazahstanul. Evoluţia din primul, respectiv al doilea meci, te pune pe gânduri. De aceea, cred că mâine vom afla adevăratul lor potenţial", a afirmat acesta.

"Nu sunt adeptul terenurilor sintetice, pentru că jucătorii sunt predispuşi la accidentări pe astfel de suprafeţe. Avem, însă, un moral bun şi sper să acumulăm cât mai multe puncte în grupa de calificare. Danemarca şi Polonia sunt, fără doar şi poate, cele mai puternice adversare. Chiar dacă nu ajungem la Mondial, trebuie să se schimbe abordarea tuturor antrenorilor din ţară şi aici mă refer la centrele de copii şi juniori", a mai spus Septimiu Ormenişan.

Meciul dintre România şi Kazahstan se joacă marţi seara, de la ora 19:00, la Astana. Partida poate fi urmărită la televizor pe TVR.

Comenteaza