Obiectiv îndeplinit cu Slask Wroclaw. U-BT s-a impus cu emoții în EuroCup

Obiectiv îndeplinit cu Slask Wroclaw. U-BT s-a impus cu emoții în EuroCup
| Foto: euroleaguebasketball.net

Echipa pregătită de MIhai Silvășan a câștigat duelul contra formației din Polonia, scor 80-76.

Clujenii au început bine jocul, cu un parțial de 15-4, profitând și de lipsa de eficiență a adversarilor, care s-au încăpățânat să arunce de la mare distanță. Chiar și așa, oaspeții au început să se încălzească și au revenit în joc, însă după 10 minute, U-BT conducea cu 20-13.

"Studenții" au început bine și cel de-al doilea sfert, cun un run de 6-0. Trupa din Polonia a continuat să caute punctele înscrise de la mare distanță, în tmp ce gazdele au încercat să se bazeze pe o bună circulație a mingii și pe un joc variat. Așadar, la pauză, echipa clujeană conducea cu 43-32.

După revenirea de la cabine, baschetbaliștii de la Slask Wroclaw au mărit turația și au forțat egalarea. Elevii lui Mihai Silvășan au încercat să țină pasul, însă au părut din nou afectați de obișnuitele probleme ale sfertului 3. Astfel, cu 10 minute înainte de final, diferența era de doar două posesii, scor 57-53.

Oaspeții nu au stat prea mult pe gânduri și au egalat repede la 57. Fanii din BT Arena au simțit momentul nefavorabil și au încercat să îi încurajeze și mai puternic pe elevii lui MIhai Silvășan. Chiar dacă adversarii au menținut nivelul ridicat, clujenii au dar dovadă de forță mentală și au câștigat, scor 80-76.

Cel mai bun marcator al campioanei României a fost Andrija Stipanovic (19 puncte, 4 recuperări), fiind urmat de Patrick Richard (12 puncte, 8 pase decisive) și Adam Mokoka (11 puncte, 5 recuperări).

Comenteaza