Obiectiv ratat. Universitatea Cluj pierde la Galați în semifinalele Cupei României

Obiectiv ratat. Universitatea Cluj pierde la Galați în semifinalele Cupei României
| Foto: FC Universitatea Cluj

Formația pregătită de Ioan Ovidiu Sabău a fost învinsă de Oțelul, scor 2-1, în penutlimul act al competiției.

Profitând de susținerea publicului, gălățenii au început în forță meciul și au pus presiune încă din start. Clujenii au intrat greu în ritm, iar gazdele au profitat. Depășit ușor, Masoero a comis un fault aproape de tușă, iar din acea lovitură liberă Cisse a deschis scorul, chiar de lângă argentininan (12). Răspunsul "studenților" a fost timid, printr-o execuție din margine careului care a trecut peste poartă, semnată de Chipciu (14).

După gol, gazdele au făcut pasul înapoi și au pus la punct un baraj defensiv ce le-a pus probleme serioase elevilor lui Ioan Ovidiu Sabău. Jucătorii lui "U" au apelat la jocul de pase deja obișnuit, însă au găsit greu drumul spre careul advers, având în vedere aglomerația creată de fotbaliștii Oțelului.

Abia spre finalul reprizei, Bic a încercat și el un șut ce a trecut alături (36), iar mai apoi a urmat o serie de cornere la poarta gălățeană. Exact înainte de pauză, Roger a fost faultat în careu, iar centralul a arătat fără ezitare spre punctul cu var. Nistor și-a asumat răspunderea și, în ciuda faptului că Pap a ghicit colțul, mijlocașul a restabilit egalitatea. Astfel, cele două echipe au intrat la egalitate la vestiare, scor 1-1.

După revenirea pe gazon, ambele echipe au fost ceva mai prudente. Jocul a fost unul echilibrat, având în vedere faptul că nimeni nu și-a asumat vreun risc. Minutul 59 a adus un moment de inspirație din partea lui Masoero, care a ieșit elegant din propria jumătate, i-a pasat bine lui Popa, dar atacantul s-a izolat, iar faza s-a stins.

Același Popa a încercat o execuție spectaculoasă de la distanță, însă Pap a respins în corner (71). În a doua parte a reprizei, Universitatea a fost echipa cu inițiativă, în timp Oțelul a așteptat oportunitatea de a lovi pe contraatac. Tot Popa l-a testat pe Pap cu un nou șut bun, dar portarul a salvat încă o dată (88).

Când jocul părea că se îndreaptă spre cele două reprize de prelungiri, Oțelul a dat lovitura. În urma unui corner, defensiva clujeană a bâlbăit mingea, iar Malle a trimis în poartă. Mai mult, la ultima fază, gazdele au primit penalty, însă Gertmonas a apărat. Chiar și așa, Universitatea Cluj a fost învinsă cu 2-1 la Galați și a ratat calificarea în finala Cupei României.

Comenteaza