Obiectivul lui „U” în finalul sezonului: 12 puncte din 6 meciuri

Obiectivul lui „U” în finalul sezonului: 12 puncte din 6 meciuri
Antrenorul Adrian Falub speră să obțină 12 puncte din 6 meciuri pentru a evita retrogradarea. Lupta continuă la Chiajna, cu Viitorul.

Cu șase meciuri rămase de disputat până la finalul campionatului, Universitatea Cluj se va deplasa miercuri la Chiajna, unde va înfrunta pe Viitorul Constanța. „Șepciile Roșii” se află momentan pe locul al 13-lea, primul care retrogradează, fiind însă despărțiți de echipa de deasupra lor, Gaz Metan Mediaș, doar de golaveraj.

Lupta pentru evitarea retrogradării este în toi, nu mai puțin de opt echipe luptându-se pentru patru locuri care asigură „salvarea”. Viitorul Constanța se află chiar deasupra acestei aprige bătălii în clasament, dar în ciuda faptului că finalul ei de sezon este unul liniștit, echipa se află într-o formă de invidiat, câștigând ultimele trei partide de pe teren propriu și patru din ultimele cinci meciuri pe orice teren. O înfrângere neașteptată cu Oțelul în etapa anterioară a pus capăt șirului de succese al echipei antrenate de Gheorghe Hagi.

„U” trece printr-o perioadă bună și chiar dacă a pierdut meciul de pe teren propriu cu FC Steaua cu 0-3, are tot dreptul să spere că poate să se întoarcă la Cluj cu măcar un punct din deplasarea de miercuri. Antrenorul clujenilor, Adrian Falub, spunea la conferința de presă de sâmbătă că 12 puncte acumulate în ultimele șase etape ar fi cu siguranță suficiente pentru a evita retrogradarea. Pare a fi un obiectiv puțin îndrăzneț, dar echipa a arătat că poate practica un joc bun în condiții de presiune.

Un aspect îngrijorător pentru Falub este însă forma echipei din meciurile din deplasare. Șirul de patru astfel de înfrângeri consecutive a fost întrerupt la Tg. Jiu în urmă cu două etape, dar în ansamblu, „U” a câștigat doar trei din cele paisprezece jocuri jucate în deplasare.

Meciul va avea loc la ora 19:15 pe stadionul Concordia din Chiajna și va fi transmis în direct de Digi Sport.

Comenteaza