Ofertă de 700.000 de euro de la Becali pentru un puști crescut de ”U”

Ofertă de 700.000 de euro de la Becali pentru un puști crescut de ”U”
Patronul lui FCSB, Gigi Becali, e gata să dea 700.000 de euro pentru unul dintre cei mai talentați tineri din Liga 1.

Olimpiu Moruțan (18 ani) este curtat de steliști încă din primăvară. La un moment dat, mijlocașul lui FC Botoșani era dat ca și transferat la echipa finanțată de Gigi Becali. Mutarea, însă, a eșuat. Cu toate acestea, vicecampioana României pare dispusă să facă orice pentru a pune mâna pe puștiul crescut de Universitatea Cluj.

Potrivit gsp.ro, Becali a pregătit o ofertă extrem de tentantă în schimbul lui Moruțan. Patronul lui FCSB pune la bătaie 700.000 de euro, la care se mai adaugă încă 300.000 de mii dacă echipa se va califica în Grupele Ligii Campionilor cât timp Moruțan este sub contract. Becali le mai promite moldovenilor 200.000 de euro în funcție de performanțele obținute de Moruțan la FCSB și echipa națională, dar și 20% dintr-un viitor transfer.

Moruțan a fost dorit de mai multe cluburi din străinătate, printre care Atalanta și PSV Eindhoven. În prezent, tânărul fotbalist este pe lista lui Șahtior Donețk. Și CFR Cluj l-a vrut pe mijlocașul crescut de rivala "U". În schimbul lui Moruțan, s-a zvonit că "feroviarii" voiau să dea 1 milion de euro. Până la urmă, echipa antrenată de Dan Petrescu a renunțat la această idee, considerând că pretențiile lui FC Botoșani sunt prea mari.

Deși e la mare căutare în Liga 1, Olimpiu Moruțan are cu totul alte planuri. "Când va veni ziua să plec, sper să o fac la o echipă de tot din Europa", declara acesta într-un interviu acordat pentru ZIUA de CLUJ.

Olimpiu Moruțan a strâns 20 de meciuri și a înscris 2 goluri în actuala ediție de campionat. Și-a început cariera la "U" Cluj și joacă la Botoșani din vara lui 2016. Este cotat la 600.000 de euro pe portalul transfermarkt.com.

"E un băiat cu o mentalitate puternică. Au fost atâtea discuții în jurul său și astea nu l-au dezechilibrat. Nu e deloc greu să lucrezi cu el. Olimpiu e un jucător cu o calitate aparte, el trebuie pus în evidență în cadrul echipei. Poate nici noi nu am reușit să creem un model de joc care să-l scoată în evidență, și totuși el se adaptează la tot ce îi cerem. E un fotbalist dispus la efort și, ca o paranteză, vă spun că este jucătorul care aleargă cel mai mult în echipa noastră. Sunt convins că într-un sistem care dezvoltă mai mult combinațiile, elementele tehnice, ar ieși mai mult în evidență", a spus antrenorul lui FC Botoșani, Costel Enache.

Comenteaza