OFICIAL: România - Muntenegru, pe Cluj Arena. Răsturnare de situaţie

OFICIAL: România - Muntenegru, pe Cluj Arena. Răsturnare de situaţie
După declaraţii contradictorii, FRF a decis în sfârşit: meciul din 4 septembrie va avea loc totuşi pe Cluj Arena. Vânzarea biletelor a fost reluată.

Meciul România - Muntenegru se va juca pe Cluj Arena, aşa cum se anunţase iniţial. Surse neoficiale dădeau ca sigură mutarea partidei din grupa E a preliminiariilor pentru Campionatul Mondial 2018 în Gruia. Joi, FRF a decis să nu rupă contractul cu Cluj Arena, iar acest lucru a fost anunţat printr-un articol postat pe frf.ro. "Avem încredere în capacitatea și disponibilitatea partenerilor noștri clujeni din cadrul acest demers organizatoric de a se asigura că suprafața de joc se va prezenta în condiții bune la ora partidei, posibilitate evidențiată și de raportul de specialitate al UEFA, în cazul unor eforturi susținute", se arată în articol.

Iată comunicatul federaţiei:

"Federația Română de Fotbal își respectă angajamentul luat față de suporterii clujeni și ardeleni prin decizia de a organiza la Cluj-Napoca partida România-Muntenegru din preliminariile CM 2018. Din această dorință, în urma inspecției UEFA cu privire la situația gazonului de pe Cluj Arena, FRF a solicitat și o analiză comparativă de specialitate din partea forului continental care să cuprindă și situația stadionului Dr. Constantin Rădulescu din Cluj-Napoca.

Concluziile acestei analize comparative evidențiază avantaje și dezavantaje pentru fiecare dintre stadioane în perspectiva meciului din 4 septembrie, astfel că am decis ca partida de debut a "tricolorilor" în aceste preliminarii să fie găzduită de Cluj Arena.

În același timp, avem încredere în capacitatea și disponibilitatea partenerilor noștri clujeni din cadrul acest demers organizatoric de a se asigura că suprafața de joc se va prezenta în condiții bune la ora partidei, posibilitate evidențiată și de raportul de specialitate al UEFA, în cazul unor eforturi susținute.

Bilete disponibile online și, începând de luni, la case. Vânzarea biletelor pentru meciul România-Muntenegru, 4 septembrie 2016, ora 21:45, care se va disputa pe Cluj Arena, a fost reluată.

Biletele sunt disponibile pe pe site-urile bilete.frf.ro și bilete.ro. Acestea pot fi achiziționate atât prin plata cu cardul, cât și ramburs. Singura varianta de achiziționare a biletelor în care poți alege locul pe stadion este cea online", scrie pe website-ul federaţiei.

Surse ZIUA de CLUJ arată că trimisul UEFA, Jonathan Smith, a testat marţi ambele gazoane şi că indicatorii ar fi ieşit mai buni în cazul Cluj Arena.

Ziua de Cluj a anunţat miercuri că meciul naţionalei are din ce în ce mai puţine şanse să se joace pe stadionul din centrul oraşului. Motivarea iniţială a deciziei era starea proastă a gazonului. Chiar dacă administratorii Cluj Arena au dat mereu asigurări că, la ora meciului, gazonul va fi refăcut, FRF a făcut presiuni pentru mutarea partidei într-o altă locaţie. Printre motivele invocate s-a numărat chiar şi unul mai puţin obişnuit, "suprafaţa de joc arată inestetic la televizor", au declarat pentru Ziua de Cluj surse apropiate evenimentului. 

Gazonul de pe stadionul din Parcul Central a fost distrus cu ocazia Untold. Organizatorii festivalului au plătit 30.000 de euro pentru refacerea suprafeţei de joc. Societatea care se ocupă de întreţinerea terenului este Eco Garden Construct.

 

 

Etichete
Comenteaza